Stagiaire uit Nederland vertelt over ontvoering, misbruik en mishandeling op Curaçao – video’s

stagiaire Nederland Curaçao
Stage lopen op Curaçao klinkt superleuk, dat is het ook wel. Alleen voor deze student uit Nederland liep het dramatisch af.

“Vertrouw niemand. Ik werd met mijn eigen ondergoed vastgebonden” Gelukkig is ze in staat om alles na te vertellen.  Lees haar verhaal en bekijk de video’s. Laat het bericht een waarschuwing zijn. let wel: Er zijn honderden positieve verhalen over stage lopen op Curaçao.

MetroNieuws Nederland schreef het volgende hierover: NEDERLANDSE STAGIAIR ONTVOERD OP CURAÇAO: VREESDE VOOR M’N LEVEN. Een stage lopen op Curaçao. Dat klinkt zeer verleidelijk, maar voor een Nederlandse student liep het uit op een dramatische ervaring

De tiener uit Nederland stapt eerder dit jaar bij een vrouw in de auto die haar een lift aanbied. „Je moet hier ’s nachts niet alleen op straat wachten. Ik breng je wel thuis”, zo overtuigt ze de stagiair die anoniem haar verhaal doet in het Antiliaans Dagblad. Het vertrouwen van die vrouw blijkt een verkeerde keuze.

GEWURGD

Direct nadat ze instapt, komt er een man tevoorschijn die haar probeert te wurgen. Ze gaat knock-out en als ze bijkomt, wordt ze gedwongen om geld te pinnen, wat haar niet lukte. Vervolgens werd ze met haar eigen ondergoed vastgebonden. „Het is zo bizar, ik dacht urenlang: ‘dit is het dan’.”

Daarna wordt ze ook nog eens misbruikt, waarbij er foto’s en video’s van haar worden gemaakt. „Ik werd door de vrouw aan mijn haren omhoog getrokken. Daar zat zoveel haat in. Het leek wel alsof ze ervan genoot.”

In zee gegooid

Vervolgens wordt het meisje in de zee gegooid en voor dood achtergelaten. „Ze hebben met de zaklamp van hun telefoon naar beneden geschenen en gekeken of ik echt dood was.” Gelukkig weet ze haar handen los te snijden aan een steen klimt ze weer aan land. „Ik was doodsbang. Ik heb me verstopt en daar een halfuurtje gezeten.” Uiteindelijk komt er hulp en dan pas beseft ze voor het eerst wat er allemaal gebeurd is. „Pas toen ik doorhad dat ik veilig was, raakte ik overstuur.”

De daders zijn inmiddels opgepakt en hebben alles bekend. Binnenkort volgt de rechtszaak. Het meisje – dat door de traumatische ervaring moeite met slapen heeft – hoopt bij de rechtszaak aanwezig te zijn, al weet ze nog niet of ze daar spreektijd krijgt. „Ik weet al precies wat ik tegen hen ga zeggen, maar ik weet niet of dat kan en mag.”

Video’s

Ga je ook stage lopen in Curaçao. Hier wat tips: