Stiefvader uit Suriname gaf zijn stiefdochtertje de pil om niet zwanger van hem te worden

buurman Paramaribo

Het meisje van 13 vertelde dat het soms wel 6 keer per week gebeurde! “Het gebeurde vaker als mama niet thuis was”.

Het meisje moest van haar stiefvader de pil slikken en haar moeder wist daarvan. Maar ze had geen idee dat haar eigen man haar dochter zwanger kon maken. Of was ze bang om dood te gaan? Ze werd namelijk behoorlijk mishandeld. Meer details in het bericht. Wat een vreselijke man. Hij gaat 7 jaar brommen. Is deze straf wel voldoende?

Stiefdochter uit Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: Kantonrechter Maureen Dayala heeft Romeo D. woensdag veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor ontucht met zijn dertienjarige stiefdochter, mishandeling van zijn vrouw en illegaal wapenbezit. Ze nam hiermee de motivatie en eis van officier van justitie Mirella van Dijk over. De man heeft het meisje ontmaagd en daarna nog enkele keren misbruikt.

Als mama niet thuis was

Het meisje vertelde: “Ik was een keer alleen thuis. Mama was aan het werk. Ik zag hem naar me kijken en dacht dat het normaal was. Toen gebeurde het. Dat was de eerste keer. Daarna gebeurde het vaker als mama niet thuis was”, zei het meisje op een zitting in maart, terwijl haar moeder met tranen in de ogen toekeek.

Gegronde bewijzen

Dayala: “Er zijn gegronde bewijzen en die worden overgenomen. U heeft inbreuk gemaakt op de integriteit van uw stiefkind. U dacht alleen aan uzelf. Ik heb geen reden om af te wijken van het strafvoorstel van de officier van justitie. Als u het niet eens bent, mag u in hoger beroep gaan.”

Aan de pil

De openbaar aanklager wilde weten waarom het meisje voorbehoedsmiddelen moest gebruiken en of de moeder daarvan wist. Zij antwoordde hierop dat de verdachte haar dwong en onder schot hield en zei dat het meisje de pil moest nemen om te voorkomen dat zij zwanger werd.

Kinderen zagen alles

“Ik wist niet wat hij bedoelde. Ik dacht niet eens in die richting, want hij sloeg mij bont en blauw met een ijzeren staaf en met een eind hout. Hij sloeg hij me vaak om de kleinste dingen. Mijn kinderen zagen alles gebeuren”, zei de vrouw toen.

Ze vertelde het op school

Het meisje onderschreef de verklaring van de moeder. Het kind was aanvankelijk bang om te vertellen wat haar overkwam, maar bracht uiteindelijk de moed op het aan een schoolvriend te zeggen, waardoor de zaak aan het rollen kwam. Rechter en officier van justitie bleken duidelijk geschokt door het brute optreden van de verdachte.

Lees meer over de zaak in onderstaand bericht:

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/11/zeven-jaar-cel-voor-verkrachten-stiefdochter/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland