Ik heb een relatie met een bekende bonuman uit Nederland – Anoniem Paramaribo

vakantie Paramaribo
Bonuman, lukuman, traditionele geneesheer. Ze lijken populair in Suriname en ook in Nederland. De laatste tijd zijn ze ook wel negatief in het nieuws, maar laten we ze niet allemaal over 1 kam scheren.

[quads id=1]

Liesbeth uit Paramaribo heeft besloten haar verhaal te delen. Ze is al 5 jaar met Ramon uit Rotterdam. Hij is ook populair. Het laatste jaar gaat het niet goed. ze voelt zich gevangen, gekroid, verslaafd. En in bed gaat het ook niet. Iets klopt niet. Heeft hij misschien iets met haar gedaan? Of is dit gewoon echte lobi?

Liesbeth uit Paramaribo

Hallo lezers van dit netwerk. Ik ben Liesbeth. Ik woon in Paramaribo. Ik ben een beetje radeloos en de weg kwijt. Ik lees de laatste tijd heel veel negatieve verhalen over lukumans. Hoe ze die dames misbruiken en chanteren.

[quads id=1]

Die verhalen doen me denken aan mijn leven want eigenlijk zit ik in een soortgelijke situatie. Maar ik kom er maar niet vanaf. Ik heb een relatie met een bonuman. Ik noem hem liever lukuman of medicijnen man. Bonu klinkt zo negatief. Ach noem hem hoe je wilt want de situatie waarin ik me begeef is ook niet echt positief.

Paramaribo vakantie

Ramon komt uit Rotterdam. Ik woon in Paramaribo. We hebben een relatie. In de zin van: Als hij in Paramaribo is dan ben ik zijn vrouw. Eigenlijk ben ik zijn vakantie liefde. Al 5 jaar. Ik heb niemand behalve Ramon, maar ik weet dat hij samen woont met een dame in Nederland. Nee, ik ben geen buitenvrouw. Ik was er eerst. Maar helaas woon ik niet daar. En ja, kun je hem kwalijk nemen?

[quads id=1]

Ik heb niemand anders want hij heeft mij altijd verzorgd als zijn vrouw. Ik krijg mijn euro’s op tijd en kom niets te kort. Ik jok. Ik kwam niets te kort. Nu wel. Ik wil dit leven niet meer. Ik ben nu op een punt beland dat ik niet meer met hem verder wil maar ik kom gewoon niet van hem af. Ik heb nu wel het gevoel dat hij iets met mij heeft gedaan. Ik zeg het hem ook vaker. Hij noemt het liefde. Echte lobi. Ik heb hem de laatste keer dat hij hier was gezegd dat ik niet meer verder wil. Hij lacht gewoon erom. Ik voel me sinds december niet meer prettig bij Ramon. Er is iets.

In het bos

Hij doet ook bepaalde culturele dingen waar ik het niet mee eens ben. De laatste keren toen hij hier was. Was hij vaker in het bos. Ik ga meestal mee, maar dit keer voelde het niet goed. Ook ik moest de nodige baden hebben afgelopen december. Ik ben vroegtijdig weggegaan, ik wilde niet meer en sindsdien is onze relatie bergafwaarts gegaan.

[quads id=1]

vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van Instyle

Dus vanaf december tot nu. Kijk is al bijna een jaar. Toen hij hier was in juni voelde ik me echt vreemd bij hem. Afkeer en aantrekkingskracht tegelijkertijd. Ik verlang naar hem maar iets zegt me dan weer van niet. Is heel raar. Alsof iemand onbewust met me praat. Ik kon maar 3 keer met hem slapen. Elke keer als hij bij me kwam kreeg ik plots een bloeding. Het was raar. Hij kon dan ook niet bij me in de buurt blijven. Totdat hij weer naar Nederland ging.

Niet officieel

Ik heb toen ook de relatie opgezegd. Maar toch niet officieel. Ik heb het gevoel dat ik alleen van hem kan zijn. Al ben ik niet happy. Maar toch kan ik geen kant op. Het voelt alsof ik in een gevangenis zit. Iets klopt niet.

Sinds hij weg is uit Paramaribo, ongeveer een maandje geleden, droom ik veel rare en vreemde dromen. En plotseling zie ik ook zoveel negatieve dingen over lukumans op het net. Het lijkt allemaal zo toevallig. Ik heb het gevoel dat er met me wordt gespeeld. Dat er misschien een kroi op me is. Mijn tante zegt dat ik naar een lukuman moet gaan, maar ik ga nooit meer naar zo iemand. Ik ben bang voor ze. Ik zeg niet dat ze allemaal slecht zijn. Maar ik wil dit nooit meer. Ramon heeft ook veel goede dingen voor mensen gedaan. Ik moet niet voor hem jokken. Hij doet zijn werk goed en krijgt daar ook veel waardering voor.

[quads id=1]

Hij belt de hele dag

Weet je wat voor gevoel ik heb. Alsof ik in hypnose ben. Alles van me is Ramon. Hoe kan ik dit oplossen dan? Ramon belt me de hele dag en Facetimen ook. Ik wil niet opnemen, maar ik doe het toch. Als hij me vraagt om een boodschap voor hem te doen. Doe ik het. Ik doe alles voor hem. Het lijkt alsof zijn stem in mijn hoofd blijft. Ik ben afhankelijk van hem. Natuurlijk ook financieel. Maar vooral in mijn hoofd. Als een soort verslaving. Kan het toch liefde zijn?

Hij komt december weer hier. Tegen die tijd wil ik helemaal clean van hem zijn.

Geen vriendinnen

Zijn er meer mensen dit soort gevoelens hebben voor hun vriend of ex? Niet perse een lukuman maar gewoon in een relatie. Nu ik die brief schrijf voel ik me zo machtig. Maar als hij me vanavond voordat hij gaat slapen belt dan ben ik helemaal verliefd. Verslaafd, ik weet het niet. Vriendinnen heb ik niet. Ik heb veel mensen afgestoten en verloren in de afgelopen 5 jaar. Mijn moeder houdt van Ramon. Door haar ben ik hem tegengekomen. Zij had hem nodig en zodoende leerden we elkaar kennen. Ze moest bij hem baden. Ik ondersteunde haar. We waren een aantal dagen heel close en zo is het begonnen.

[quads id=1]

Nee hoor, ik wil niet meer verder zo. Ik weet dat de situatie niet gezond is. Ook hoe ik alleen hier ben en hij samen met een andere dame daar. Zij weet van mij. En ze vindt het ook allemaal ok. Misschien heeft hij iets met haar gedaan. Waarom zou ze dit accepteren?

Ik hou wel van hem

Ik moet het ook niet meer accepteren. Ik moet hem loslaten. Ik weet dat ik alles van hem moet deleten maar ik kan het niet. Aan de ene kant moet ik hem niet, maar aan de andere kant hou ik zoveel van hem. Ik ben bang dat hij me weer gaat inpalmen als hij december hier is. Hij wil dat ik weer met hem naar het binnenland ga. Voor die tijd moet ik echt wakker worden uit deze nachtmerrie. Het houdt me op. Ik wil niet meer.

[quads id=1]

Hij weet alles al

Het maakt me trouwens niet uit als hij gaat lezen wat ik over hem schrijf. Ik heb hem alles ook gezegd. Over de omgang tussen hem en ik. Dat het niet gaat. En dat ik die vreemde gevoelens heb. En stemmen hoor. Hij weet het. Dus hij gaat mijn verhaal wel herkennen, maar anderen niet. Dat is belangrijk. Groetjes Liesbeth

Gerelateerde verhalen:

Ik was ineens in trans en deed vreemde dingen. Vreemde tories uit Paramaribo

Anoniem – Mijn vriendin gaat haar vriend vermoorden met voodoo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig