President Bouterse staat stil bij Dag der Marrons Suriname (video)

Bouterse Suriname
Vandaag, donderdag 10 oktober, vieren we de dag der Marrons in Suriname. Ook president Bouterse staat stil bij deze dag.

[quads id=1]

Hij was in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII). En hij roept op tot bezinning. Lees wat hij nog meer vertelt. Inclusief een video van het plengoffer van VORIG JAAR. Fijne dag voor een ieder. Hoe ziet jullie dag vandaag eruit?

[quads id=1]

Marrons Suriname

Het NII Suriname schreef het volgende: President Bouterse staat stil bij Dag der Marrons. President Desiré Delano Bouterse roept bij de viering van de Dag der Marrons op tot bezinning. Het staatshoofd zegt in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat het van belang is dat er data wordt vastgelegd over de totstandkoming van de vredestraktaten met de koloniale overheid.

[quads id=1]

10 oktober

Bij de viering van dit feit op donderdag 10 oktober is het volgens de president goed dat de marrongemeenschap van het moment gebruik maakt om te bezinnen vanwaar zij komt, wat zij wil en hoe zij de toekomst tegemoet gaat. “We moeten terugblkikken en de traktaten goed lezen”, aldus president Bouterse, die zegt dat de afspraken die toen gemaakt zijn met deskundigen bekeken moeten worden om te komen tot dataverzameling.

Dag der Marrons wordt op donderdag 10 oktober voor de negende keer als een nationale feestdag gevierd. Nadat voorgaande regeringen deze dag hadden erkend, was het de regering Bouterse die in haar eerste termijn in 2010 er een nationale vrije dag van maakte.

[quads id=1]

Elk jaar

Zoals jaarlijks het geval is, warden ook vandaag kransen gelegd bij het monument op het 10 Oktober-plein aan de Henck Arronstraat Paramaribo Suriname , daar vond er een plengoffer plaats.  (video van vorig jaar)Verder worden er op verschillende plekken, waaronder in de Palmentuin, activiteiten ontplooid, terwijl het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) zelf ook een lijvig programma afwerkt.

Bekijk hier de video van vorig jaar:

Bron:

https://www.deboodschap.today/president-bouterse-staat-stil-bij-dag-der-marrons/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland