‘Paramaribo, het hart van de binnenstad van Suriname is een toilet geworden voor drugsverslaafden’ (video)

Suriname Paramaribo
De binnenstad van Suriname, Paramaribo, is door Unesco geselecteerd als een World Heritage Site. Dit vanwege de rijke historische architectuur.

[quads id=1]

Maar de stoepen van de historische panden worden door drugsverslaafden als slaapplaats gebruikt. De panden zelf worden als toilet gebruikt. Een pracht van een toeristische attractie. Niet dus! Confronterende beelden van onze binnenstad. Ongelofelijk maar waar. Luister goed naar het interview van RBN met ex-drugsverslaafde Leo. Een man met power.  Wat gaan we hieraan doen Suriname? Wat gaan we hieraan doen Surinamers? Dit kan echt niet meer!

[quads id=1]

Binnenstad van Paramaribo

Onderstaand staat geschreven op de site

Paramaribo is een voormalige Nederlandse koloniale stad uit de 17e en 18e eeuw en ligt aan de noordelijke kust van tropisch Zuid-Amerika. Het originele en zeer karakteristieke stratenplan van het historisch centrum is intact gebleven. Paramaribo is een uniek voorbeeld van het contact tussen de Europese cultuur van Nederland en de inheemse culturen en het leefklimaat van Zuid-Amerika tijdens de jaren van intensieve kolonisatie van dit gebied: de 16e en 17e eeuw.

[quads id=1]

De gebouwen in Paramaribo weerspiegelen dit; het zijn mooie voorbeelden van de geleidelijke samensmelting van Europese architectuur en constructietechnieken met inheemse Zuid-Amerikaanse materialen en ambachten.

Bekijk hier de video van Halaat van RBN Suriname:

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland