TYRONE SPONG: ‘IK HEB GEEN DOPING GEBRUIKT!’ (video’s) – Suriname sport (video’s)

spong Suriname
Vervelend nieuws over onze eigen Tyron Spong. Bij de bokser die uitkomt voor Suriname is het gebruik van de verboden stof clomiphene geconstateerd.

[quads id=1]

Een hele belangrijke fight gaat hierdoor waarschijnlijk niet door. Tyron zegt dat hij geen doping heeft gebruikt en zal niet rusten totdat hij gecleard is. Echt lastig dit. Lees zijn reactie op dit drama. Kijk naar de video’s erover. Geloven jullie hem? Of is het een poging van mensen om hem kapot te maken?

[quads id=1]

Tyrone Spong ontkent categorisch dat hij verboden stimulerende middelen heeft gebruikt. Bij de bokser met Surinaamse roots is het gebruik van de verboden stof clomiphene geconstateerd. Dat nieuws werd maandagavond wereldkundig gemaakt.

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: In een verklaring zegt Spong “geschokt” te zijn door de vermeende testresultaten die door Vada (Voluntary Anti-Doping Association) naar buiten zijn gebracht en waar Matchroom Boxing-promotor Eddie Hearn over twitterde. “Ik ontken dat ik ooit het middel genoemd in het Vada-rapport heb gebruikt en heb gevraagd om een B-sample te testen in een lab dat ik kies”, aldus Spong in een verklaring. Clomiphene wordt gebruikt als vruchtbaarheidsmiddel bij vrouwen die niet ovuleren, maar het kan ook worden gebruikt om het testosteronniveau bij mannen te verhogen.

[quads id=1]

Spong maakt er gewag van dat hij vorige week nog is getest door de Illinois Boxing Commission en dat hij toen ‘schoon’ was. Hij doet dan ook een beroep op Matchroom om publiekelijk aan te geven dat hij amper een paar dagen terug negatief was getest op prestatie stimulerende middelen. “Elke andere bevinding is onmogelijk en niets anders dan een manupilatieve poging om mij niet te laten boksen”, reageert de vechter scherp.

De zwaargewicht zou zaterdag moeten aantreden tegen Oleksandr Oleksandrovych Usyk. De Ukraïner zou zijn debuut maken in het zwaargewicht. De wedstrijd stond gepland in de Wintrust Arena in Chicago. Hearn gaat nu op zoek naar een andere tegenstander voor Usyk. Spong zegt de zaak niet op zijn beloop te zullen laten. “Ik heb vrijwillig ingestemd met de Vada-test, omdat ik niets heb te verbergen. Ik zal niet rusten tot ik gecleared bent.”

[quads id=1]

Het nieuws kwam maandagavond naar buiten. “Vada heeft contact met ons opgenomen om ons te informeren dat de test van Tyrone Spong een positieve uitkomst had”, zei Hearn. Ook het kamp van Usyk heeft intussen gereageerd. “Mijn mening is dat het slecht is dat mensen doping gebruiken. Het is volkomen respectloos”, stelt Egis Klimas, manager van Usyk, tegenover sportnetwerk ESPN. “Usyk was niet erg gelukkig toen hij erachter kwam, natuurlijk. Hij bereidde zich hard voor op dit gevecht en de tegenstander probeert vals te spelen en een kortere weg te nemen.”

[quads id=1]

Video’s:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/08/tyrone-spong-ik-heb-geen-doping-gebruikt/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland