Paramaribo Zoo krijgt waterpark mede dankzij de First Lady van Suriname (video en vlog)

Bouterse zoo Paramaribo
Goed nieuws voor de kinderen van Suriname. Paramaribo Zoo wordt uitgebreid. Er komt een kinderwaterpark in de dierentuin.

[quads id=1]

Het project wordt gefinancierd met geld dat het Bureau van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring van Marokko heeft ontvangen. Meer info in het bericht. Nog een fantastische reden om de Zoo vaker te bezoeken toch? We hebben een leuke vlog van Chantelle Kamit over de Zoo toegevoegd en een nieuwe video van De Straat tijdens dierendag op 4 oktober 2019.

[quads id=1]

Zoo Paramaribo

NII schreef het volgende hierover: Door tussenkomst Bureau First Lady: “Paramaribo Zoo krijgt kinderwaterpark”. De Paramaribo Zoo krijgt een kinderwaterpark. De Paramaribo Zoo Aqua Fit Center moet over vijf maanden een feit zijn en zal de dierentuin in staat moeten stellen verder eigen middelen te genereren en zelfvoorzienend te zijn.

Marokko

Het project wordt gefinancierd uit een grant die het Bureau van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring van het Koninkrijk van Marokko heeft ontvangen. De ondertekening voor de opzet van het waterpark vond plaats op dinsdag 8 oktober, op het Bureau van de First Lady zelf. Bij deze ondertekening waren naast de First Lady, die beschermvrouw van de Zoo is, ook de aannemers en minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (BuZa) betrokken. Het aandeel van BUZA hierin is dat de grant tot stand is gekomen door lobbywerk van minister Pollack-Beighle.

[quads id=1]

Inzet van de First lady

De minister zei dat de grand ook door de inzet van de First Lady is rondgekomen. Minister Pollack-Beighle benadrukte dat Suriname veel financieringen binnen krijgt, maar ook veel laat liggen. Volgens haar vragen de meeste grant financierders om mensen die toegewijd zijn, projecten kunnen ontwerpen, uitvoeren en monitoren. De BUZA-minister ziet in de First Lady de persoon met het juiste trackrecord. Op haar ministerie is er een beroep gedaan om op zoek te gaan voor dieren ten behoeve van de zoo. Minister Pollack-Beighle liet dan ook alvast weten dat dit doelgericht met grote dierentuinen en via bilaterale contacten te zullen oppakken, “zodat de Paramaribo Zoo een internationale zoo kan worden”.

[quads id=1]

Donaties

De First Lady zei nadrukkelijk dat het om een grant gaat. “Wij krijgen het geld en zorgen ervoor dat het project wordt uitgevoerd”, eraan toevoegend dat haar bureau het uitsluitend met donaties doet en nog veel projecten in petto heeft.

Nadat directeur John Altenberg enige tijd geleden een beroep op het Bureau van de First Lady had gedaan, is zij meteen in actie gekomen. De zaak werd met de minister van Buitenlandse Zaken besproken en bij de First Lady ontsproot het idee om een zwembad in de dierentuin te bouwen.

[quads id=1]

India

In eerste instantie werd aangeklopt bij India, maar er liepen reeds projecten met dit land en die moesten eerst worden afgerond. Uiteindelijk haalde minister Pollack-Beighle een grant van het Koninkrijk van Marokko binnen. Het minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) heeft vanaf het begin technische bijstand toegezegd.

In het buitenland

Het waterpark zal uit rotsformaties bestaan, wat tegenwoordig een veel gebruikte techniek is in het buitenland. Het park krijgt de naam Werehpai mee, genoemd naar de grotformaties die een paar jaar terug op Kwamalasemutu werden ontdekt. Het wordt volgens Altenberg een substantiële verruiming van de voortbestaansmogelijkheden van de dierentuin. Altenberg herinnerde eraan dat het Bureau van de First Lady al vaker projecten tot stand heeft gebracht voor de Paramaribo Zoo, hij noemde in deze de looppaden die enkele jaren geleden zijn aangelegd.

[quads id=1]

Dierendag

4 oktober was het dierendag. Dat wordt jaarlijks gevierd in Paramaribo Zoo. Bekijk de video van De Straat daarover:

Bekijk ook de leuk vlog van Chantelle Kamit in de Paramaribo Zoo:

[quads id=1]

Facebook pagina van de Zoo
https://www.facebook.com/paramaribozoosuriname/
Bron:

https://www.deboodschap.today/door-tussenkomst-bureau-first-lady-paramaribo-zoo-krijgt-kinderwaterpark/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland