Oud minister Vogelaar uit Nederland maakt einde aan haar leven (video)

overleden minister Nederland
Een schok voor politiek Nederland. Oud-minister Ella Vogelaar is gisteren overleden. Dat meldt de PvdA. Ze is 69 jaar oud geworden.

[quads id=1]

In een verklaring van haar familie staat dat ze al geruime tijd leed aan depressies en zelf een einde aan haar leven heeft gemaakt. Heftig nieuws. Een video van een spraakmakend interview met haar in het bericht. gecondoleerd

[quads id=1]

Algemeen Dagblad schreef het volgende hierover: Oud-minister Ella Vogelaar (69) onverwachts overleden
In haar woonplaats Utrecht is gisteren oud-minister Ella Vogelaar overleden. Dat meldt de PvdA. Ze is 69 jaar oud geworden. In een verklaring van haar familie staat dat ze al geruime tijd leed aan depressies en zelf een einde aan haar leven heeft gemaakt.

[quads id=1]

overleden minister Nederland

De PvdA’er Vogelaar was minister voor Wonen, Wijken en Integratie in het vierde kabinet-Balkenende. Haar naam was lange tijd verbonden aan een veertigtal achterstandswijken die zij onder haar hoede nam. De zogeheten Vogelaarwijken krijgen een forse financiële injectie van woningbouwcorporaties en het Rijk. Achteraf bleek dat slechts wisselend succes te hebben gehad.

[quads id=1]

Tijdens haar ministerschap botste ze meermaals met toenmalig partijleider Wouter Bos, die wilde dat zij woningcorporaties veel harder aanpakte. Ook De Tweede Kamer verweet haar de corporaties te veel hun eigen gang te laten gaan. Nadat de Rotterdamse corporatie Woonbron een financiële strop 200 miljoen euro had door de aankoop en renovatie van oud-cruiseschip SS Rotterdam, overleefde zij een motie van de Tweede Kamer.

Bos zegde haar daarna echter de wacht aan. Volgens hem kon zij niet langer ‘gezagsvol en effectief’ optreden. Ze werd opgevolgd door Eberhard van der Laan, de latere burgemeester van Amsterdam. Vogelaar was woedend over de beslissing van Bos en verweet hem dat de vertrouwenscrisis rond haar persoon mede door hem was ontstaan. Na haar ministerschap rekende ze met hem af in haar biografie ‘Twintig maanden knettergek’. Vogelaar verweet Bos dat hij zich te veel liet leiden door de negatieve beeldvorming.

GeenStijl

[quads id=1]

Vogelaars imago had eerder dat jaar al een forse deuk opgelopen nadat ze door website GeenStijl werd geïnterviewd over een communicatieadviseur die zij en haar collegaminister Jacqueline Kramer in dienst hadden genomen. Vogelaar weigerde antwoord te geven en werd gevold door de camera terwijl ze zwijgend verder liep.

Voordat zij de politiek in ging, was Vogelaar actief binnen de vakbond FNV waar ze opklom tot vicevoorzitter in de jaren negentig. Daarna werkte ze voor diverse ministers. Zo leidde ze in het tweede kabinet-Kok de taskforce inburgering. De jaren na haar ministerschap werkte zij onder andere als zelfstandig adviseur.

[quads id=1]

Vogelaar overleed maandag. Ze is 69 jaar geworden. Ze leed al geruime tijd aan depressies en heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt. Dat heeft haar partner Onno Bosma bekend gemaakt. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Video’s

Bron:

https://www.ad.nl/politiek/oud-minister-ella-vogelaar-69-onverwachts-overleden~a8f8d6fe/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland