OM Suriname vindt dat Riaaz, zoon van ex-minister Samsoedien de gevangenis in moet (video’s)

minister Suriname
De zaak omtrent de zoon van ex minister Samsoedien is nog niet afgerond. Riaaz K. loopt gewoon vrij rond in Suriname en het OM wil dat hij opgesloten wordt

[quads id=1]

Er is nog zoveel onduidelijk aan de zaak. Het gevonden zaad is helemaal geen zaad volgens de Officier van justitie. Tevens zijn er genoeg belastende feiten. Maar waarom loopt hij dan toch vrij rond? Meer hierover in het bericht. Kijk ook (weer even) naar de video’s waarin de vader zijn verhaal vertelt en waarin de advocaat haar inzicht geeft. Begrijpen jullie het? Moet de zoon achter slot en grendel of is hij onschuldig? Het betreft een minderjarig meisje. Wat wordt er gedaan om het meisje te begeleiden? Worden kinderen wel goed genoeg beschermd in Suriname.

[quads id=1]

Minister Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende: OM vraagt gevangenneming zoon ex-minister. Officier van justitie, Shanta Mahadew, heeft op de rechtszitting maandag de gevangenneming gevraagd van de verdachte Riaaz K., zoon van ex-minister Roline Samsoedien. Hij wordt verdacht van ontucht met een minderjarig meisje.

[quads id=1]

DNA materiaal

De verdachte is voorlopig in vrijheid gesteld. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er genoeg feiten en omstandigheden uit dit onderzoek gebleken die tot ernstige bezwaren leiden jegens de verdachte. Mahadew ging uitvoerig in op het DNA-materiaal en waarom het OM wel ontvankelijk verklaard dient te worden.

[quads id=1]

Moeder

Mahadew is het oneens met de raadslieden Murwin Dubois en Irene Lalji die aanvoerden dat het OM niet-ontvankelijk verklaard moet worden, omdat een onbevoegde persoon de aangifte gedaan heeft. De vader van het kind had de aangifte gedaan. Volgens de verdediging was hij niet de bevoegde persoon daartoe, aangezien de moeder van het kind de wettige gezagvoerder is over haar. Mahadew stelde dat het wel mogelijk is wanneer vaststaat dat de klachtgerechtigden ten tijde van de aangifte vervolging wensten. De moeder van het kind heeft duidelijk aangegeven dat ze vervolging wenst. Ze benadrukte dat de zienswijze van de verdediging niet in stand kan blijven.

[quads id=1]

Derde mannelijke persoon

Vervolgens ging Mahadew in op de kwestie van het zaad. Op de jeansbroek van het kind is er zaad aangetroffen. De verdediging heeft gesteld dat het zaad niet van de verdachte afkomstig is, maar van een derde mannelijke persoon. Volgens de verdediging kan het zaad eventueel van de vader van het kind zijn. Mahadew is de mening toegedaan dat het aangetroffen spoor op de jeansbroek geen zaad is. Dit stelt ze aan de hand van het verkregen resultaat van het onderzoek door het DNA Forensisch Laboratorium.

[quads id=1]

Bewijs

Er werd een DNA-mengprofiel aangetroffen van minimaal drie personen. Het hoofdprofiel is afkomstig van een vrouwspersoon. Van de twee overige personen moet eentje man zijn van geslacht. Mahadew voerde aan dat het DNA- rapport als ondersteunend materiaal dient in strafzaken. Dit kan belastend of ontlastend werken. Maar, het bewijs kan niet alleen op dit rapport gebaseerd zijn, zei Mahadew. Ze verwees naar het tactische gedeelte van het onderzoek. Op 4 november komen de raadslieden aan het woord in deze strafzaak.

Video’s

Bekijk hier nogmaals de spraakmakende video waarin de vader van het meisje vertelt over de zaak:

[quads id=1]

Eerdere berichten

Zoon ex- minister wordt niet vrijgelaten. Hij zit al 3 maanden vast in Suriname (video)

Minister Suriname reageert geschrokken op misbruik aangifte tegen haar zoon

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/54961

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland