Meer over de bonuman uit Paramaribo die met dame sliep om boze geesten tussen haar benen te verdrijven

bonuman Suriname
De dame uit Paramaribo vertelt uitgebreid wat er is gebeurd. Ze verdween met de geneesheer in een kamertje nadat hij haar een drankje gaf. Ze zou dood gaan als hij haar niet direct zou helpen.

[quads id=1]

Haar moeder, broer en vriend deden niets toen ze ‘bezig’ waren in het kamertje. Lees wat ze beiden vertellen. De bonuman zit nog steeds vast. Wat een ellende. Is dat wel terecht? Hoe herken je een betrouwbare geneesheer? Bestaan die eigenlijk (nog) wel?

[quads id=1]

Bonuman uit Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schrijft het volgende hierover: Paramaribo – Traditionele geneesheer blijft omgang onder dwang ontkennen. “Ze liegt voor me”, riep Jeffrey S. maandag fel, toen hij de ruimte kreeg een vraag te stellen aan het slachtoffer die tegen hem getuigde. Hij zit sinds oktober 2018 vast op verdenking van gedwongen omgang van de jonge vrouw. Hij zou zich als culturele geneesheer (bonuman) hebben voorgedaan.

[quads id=1]

Hij ontkent het

De vrouw kreeg van hem een drankje aangeboden waarna ze zich duizelig voelde en zich niet kon verzetten tegen het vergrijp. Jeffrey S. heeft de omgang onder dwang vanaf zijn aanhouding ontkend. Hij meent dat het slachtoffer zelf om omgang vroeg. “Ik heb haar niet gedwongen. Zij vertelde me zelf over problemen in haar relatie. Ze vroeg me ook om geld”, vertelde de verdachte aan rechter Maureen Dayala en officier van justitie Shanta Mahadew.

[quads id=1]

In trance

De vrouw zei dat ze rond haar verjaardag in september vorig jaar vaker in trance raakte. Haar toenmalige vriend vond het nodig om haar naar Jeffrey S. te brengen, omdat die een goede traditionele geneesheer zou zijn. Samen met haar moeder, broer en ex-vriend bezocht ze het huis van de verdachte. “Hij vertelde mijn moeder in diep Javaans dat ik binnen veertien dagen dood zou gaan als ik geen hulp had gekregen”, verklaarde het slachtoffer. Haar broer die ook als getuige is gehoord vertelde hetzelfde.

bonuman Suriname
voorbeeldfoto bonuman /geneesheer
Snel handelen

Jeffrey S. hield de hulpzoekenden voor dat hij snel moest handelen om erger te voorkomen. Hij gaf het slachtoffer een drankje, waarna hij haar naar de kamer bracht. “Ik was machteloos. Ik voelde me zwak”, deed de jonge vrouw huilend haar relaas aan de rechter. Na ongeveer een halfuur alleen in de kamer te zijn gebleven, kwam het tweetal terug bij de rest.

[quads id=1]

Ze schaamde zich

Het slachtoffer heeft niet om hulp geroepen. Ook nadat ze weer bij haar moeder was, heeft ze niets verteld. “Ik was bang en ik schaamde me om erover te praten”, zei de vrouw toen advocaat Oscar Koulen haar vroeg waarom ze pas de volgende dag heeft gesproken over de omgang onder dwang.

[quads id=1]

Niemand heeft ingegrepen

De raadsman wilde ook weten of deskundigen hebben vastgesteld wat er allemaal in het drankje zat. “Nee”, reageerde het slachtoffer een beetje zenuwachtig. Koulen vond het ook vreemd dat de aanwezige familieleden niet hebben ingegrepen toen Jeffrey S. en het slachtoffer zo lang alleen in de kamer bleven. Op 4 november wordt de verdachte gehoord.

Eerdere berichten:

Bonuman uit Suriname slaapt met dame om de boze geesten tussen haar benen te verdrijven

8-jarige dood binnengebracht te AZP Paramaribo. Familie ging eerst naar ‘bonuman’

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/08/traditionele-geneesheer-blijft-verkrachting-ontkennen/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland