BvL moet werk direct hervatten!! Onderwijs Suriname (video’s)

school Suriname

Breaking news!! De uitspraak is bekend! De Bond van Leraren (BvL) moet onmiddellijk de werkzaamheden hervatten. De kortgedingrechter heeft de Staat in het gelijk gesteld.

[quads id=1]

Dus als het goed is, is er vanaf nu weer normaal onderwijs in Suriname!! De dwangsom is anders SRD 10.000 per uur. In het bericht meer informatie hierover. Geef het door aan belanghebbenden. Zijn jullie het eens met de rechter? Bekijk de video’s omtrent de acties.

[quads id=1]

onderwijs Suriname

Schooldeuren moeten onmiddelijk open. Het onderwijsproces op de middelbare scholen moet opgestart worden. De Bond van Leraren (BvL) die sedert 1 oktober in actie is, is op dinsdag 8 oktober door rechter Clayton Wallerlei veroordeeld de staking te beeindigen en het werk onmiddellijk te hervatten.

[quads id=1]

De BvL was tegen het besluit van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) om managementteams op het Lyceum 1, Lyceum 2 en het Havo 2 aan te stellen. De bond was van mening dat de docenten die hadden waargenomen nadat de voorgaande directeuren de pensiongerechtigde leeftijd hadden bereikt, wel geschikt zouden zijn om die positie in te vullen. Minister Lilian Ferrier besloot uiteindelijk naar de groene tafel te stappen.

[quads id=1]

De zaak werd gisteren in behandeling genomen en op dinsdag 8 oktober werd er uitspraak gedaan. De staking is onrechtmatig verklaard en de Staat werd hiermee in het gelijk gesteld. BvL moet binnen drie uren alles in orde hebben om het werk te hervatten. Tegenover elk uur dat hieraan geen gehoor wordt gegeven staat er een dwangsom van 10.000 SRD.

[quads id=1]

Bron:

https://www.deboodschap.today/schooldeuren-moeten-onmiddelijk-open/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland