Mijn dochter is onhandelbaar. Ik wil van der af – anoniem Paramaribo

moeder Paramaribo
Moet je altijd meer van je kind houden dan van jezelf? En wat als jouw kind je dood wil hebben? Saskia een wanhopige moeder kan niet meer. Ze kan niet meer van haar dochter houden. Haar leven is een hel en ze wil van der af. Ze kan echt niet meer. In haar brief vertelt ze in wat voor vreselijke situatie ze zit met haar 14-jarige dochter. Kunnen jullie Saskia wel begrijpen? Of vinden jullie haar een slechte moeder?

[quads id=1]

Saskia uit Paramaribo

Hallo iedereen. Ik ben Saskia uit Paramaribo, een moeder van 44 jaar. Ik heb een dochter van 14 jaar. Ik ben oud moeder geworden omdat ik ook laat ben begonnen aan een relatie. Maar toen ik haar vader Ruben tegenkwam was ik vrijwel meteen zwanger

Ruben en ik zijn inmiddels niet meer samen. Nog wel getrouwd maar we leven apart. Hij leeft met een andere dame. Hij kon het leven met Roxanne niet aan. Dus hij heeft ons in dat huis gelaten. Roxanne was 10. En toen was het al zo erg. Mijn moeder woont al 14 jaar bij mij in huis. Omdat we beiden werkten is mijn moeder tijdens mijn zwangerschap bij ons ingetrokken en die woont nog steeds bij mij.

[quads id=1]

Altijd samen

Ik denk wel dat het de grootste fout was om mijn moeder zoveel voor Roxanne te laten zorgen want zij waren bijna altijd alleen samen. Mijn moeder heeft haar verwend. Mijn moeder heeft ook nooit goed gesproken over mij en Ruben. Dat we geen tijd hadden voor ons kind en dat we werk en geld belangrijker vonden dan Roxanne. Dat heeft ze ook altijd gezegd tegen Roxanne en nu krijgen we dat naar ons hoofd geschreeuw. Ik neem dat mijn moeder wel kwalijk. Roxanne denkt ook echt dat haar vader en ik nooit van haar hebben gehouden. Dat heeft mijn moeder ook gezegd denk ik.

Haar vader is slap

Roxanne gaat 1 keer per maand naar haar vader. Een heel weekend maar meestal komt ze na een paar uur weer thuis. Ruben is een bobbo. Hij is een slappeling. Hij kan zijn eigen dochter ook niet aan en dan zit ik met de problemen. En die nieuwe vrouw van hem is ook jong. Ze gaat altijd weg als Roxanne bij ze is. Want die twee vechten ook altijd.

[quads id=1]

Ik kom net van de dokter. Mijn bloeddruk is skyhigh. Als er niet snel iets verandert dan kan ik nog doodgaan ook. Om mijn eigen kind.

Wat doet ze allemaal: Roxanne schreeuwt me, ze klapt me, slaat me en ze ruïneert de boel in huis. Ze maakt veel dingen stuk als ze van der driftbuien krijgt.

Meerdere jongens

Ik ben er achtergekomen dat ze met meerdere jongens en mannen het bed deelt. Ze is pas 14 jaar. Ze zegt het me ook gewoon. Alsof ik niemand ben, zonder vrees. Ik ben in der telefoon gegaan en zag dat ze foto’s stuurde naar mannen en ze krijgt ze ook. Ook brutale voice gesprekken kon ik beluisteren. Vreselijk. Dit kind is niet goed bezig. en ik kan helemaal niets doen.

[quads id=1]

Ik heb al die telefoonnummers genoteerd. Het zijn bijna allemaal volwassen mannen. Waarschijnlijk met een gezin ook nog. Als ik slecht was kon ik ze ook hier toevoegen. Laat mensen weten waar ze mee bezig zijn. Ik wilde ze wel mee brengen naar de politie. Maar de politie zegt dat het niet nodig is tenzij ik aangifte wil doen tegen kindermisbruik of zoiets dergelijks.

Niet strafbaar
moeder Paramaribo
voorbeeldfoto van I am enough

Ik ben vaker naar de politie in Paramaribo gegaan en heb gevraagd wat ik moest doen met mijn dochter. . Omdat Roxanne niet strafbaar bezig is kunnen ze ook niets doen. Wel kan ik met haar naar een psycholoog. Maar dat kind weigert. Ze gaat nergens met mij. Ze komt binnen en ze gaat wanneer ze wil.

[quads id=1]

Op dit moment is de spanning nog erger geworden. Nadat ik in haar telefoon ben gegaan. We hebben echt gevochten toen. Mijn hele lichaam was opgezwollen. Bijna wilde ik een voorwerp pakken om haar te steken. Daarom zeg ik jullie. Dit kan niet meer zo. Mijn eigen kind gaat me de gevangenis insturen.

Mensen ik kan niet meer hoor. Ik wil dit kind niet meer. Al is het mijn vlees en bloed. Ik wens der niet iets ergs toe, dat niet maar ze moet weg. Anders wordt het mijn dood.

Ik kan niet meer

Ik ben op. Ik kan echt niet meer. Ik blijf maar praten praten. Haar vader heeft ook zijn handen afgetrokken en nu is het mijn beurt. Ik wil der niet meer hier hebben. Dus wat nu? Kan ik haar zomaar wegsturen? Ze werkt niet, ze heeft geen geld. Ze gaat wel naar school. Maar doet helemaal niet haar best. Ze gaan der ook wegsturen. Want der rapport had alleen onvoldoendes.

[quads id=1]

Ze was vorige maand een hele week weg. Na die ruzie. Ik ben der niet gaan zoeken. Ik was eigenlijk blij. En ik had een beetje rust. Maar toch voelde het niet goed. Ik was echt bang. Bang dat iemand iets met der heeft gedaan. Of dat een man der heeft gewurgd. Ze heeft takroe manierie. Ze krijgt ook makkelijk ruzie met mensen. Ik blijf mijn moeder de schuld geven want zij heeft der verpest. Zij heeft ook takroe manierie.

Hulp nodig

Dus ja Ik zou heel graag hulp willen voor mijn dochter. Ik hou nu nog van der maar ik merk dat mijn gevoel begint op te raken. Misschien gaan veel moeders me niet begrijpen. Ik zal Roxanne een week bij ze sturen dan gaan ze zelf zien dat het niet zo langer kan. Want moet ik meer van mijn dochters leven houden dan van mijn eigen leven?

[quads id=1]

Ik ga weg

Nee, als zij niet weg kan dan ga ik weg en dan laat ik haar met mijn moeder. Toch is het haar schuld dat me kind zo is. Mijn moeder helpt me eigenlijk ook niet echt nu. Ze weet dat heel veel dingen die gebeuren, haar schuld zijn. En nu daar het probleem zo groot is, sluit ze zich op in haar kamer. En laat mij met mijn onhandelbare kind

Maar er is nog een klein beetje hoop in mijn hart. Misschien is er een goede arts of deskundige die mij hiermee kan helpen.

PCS Suriname

Ik dacht lange tijd dat ze misschien goed was voor PCS Suriname. Ik wilde haar laten opnemen in Paramaribo. Maar mijn huisarts zegt van niet. Ze komt daar niet voor in aanmerking. Wat nu? Oja, ze rookt en drinkt niet. Niet dat ik weet want dat vroeg mijn vriendin ook al. En ik kan haar van alles vragen maar op niets geeft ze antwoord. Ik haat mijn kind niet, maar zij haat mij wel. Dat is duidelijk. Ik denk zelfs dat ze me af en toe dood wenst. Ze is zo boos op mij. En ook op haar vader. En ik snap er niets van.

[quads id=1]

Dode moeder

Het beste is dat onze wegen scheiden. Misschien is dat ook goed voor haar. Ik wil echt van der af. Het klinkt hard maar het kan niet anders. Dan ben ik maar een slechte moeder. Dat is nog altijd beter dan een dode moeder. Want ik kan echt echt niet meer.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Mijn zoon is vreselijk brutaal. Hij zegt dat hij mij haat

Anoniem – Mijn man en ik gaan uit elkaar omdat hij onze zoon haat.

Mijn dochter van 13 is zwanger en ze weet niet van wie – Anoniem Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig