Let op!! Deze kinderen misbruiker is terecht – Nederland (video)

politie Nederland

Update: De ontsnapte tbs’er Ronald van Z., die vrijdag ontsnapte tijdens begeleid verlof in Nijmegen, is woensdag door de politie opgepakt in Parijs, bevestigt zijn advocaat Job Knoester aan het AD. Gelukkig maar!


Opgelet, blijf ver uit de buurt van deze man als je hem op straat ziet. Deze man genaamd Ronald van Zwam, is een paar dagen geleden ontsnapt uit een TBS kliniek in Nederland.

[quads id=1]

Hij zat vast vanwege kindermisbruik. Bel de politie als je weet waar hij is. Zorg dat andere mensen zijn foto zien dan zijn ze gewaarschuwd. Meer informatie omtrent zijn signalement in het bericht en bekijk ook de video erover

[quads id=1]

Omroep Brabant schreef het volgende hierover: Politie geeft naam en foto vrij van ontsnapte tbs’er die Brabantse meisjes misbruikte. De tbs’er die vrijdag tijdens begeleid verlof in de Pompekliniek in Nijmegen op de vlucht is geslagen is inderdaad Ronald van Zwam. De politie heeft maandag zijn foto en volledige identiteit bekendgemaakt. Van Zwam is in 2014 veroordeeld voor het misbruiken van twee Brabantse meisjes.

[quads id=1]

politie Nederland

Van Zwam is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De man uit het Gelderse Harskamp (gemeente Ede) pleegde van augustus 2010 tot en met februari 2014 ontucht met minderjarige meisjes uit onder meer Breda en Middelbeers. Zij waren toen tussen de twaalf en vijftien jaar. Ook werd bewezen dat de man kinderp*rn* maakte en zich schuldig maakte aan grooming.

Van Zwam ontsnapte in het Nijmeegse stadsdeel Hatert. Hij was op dat moment met de fiets. Vrijdag werd al een Burgernet-melding uitgestuurd. Meerdere media meldde afgelopen weekend al dat het zou gaan om ‘Ronald van Z.’ De politie wilde dit toen niet bevestigen.

[quads id=1]

Signalement

De tbs’er is 1.84 lang en heeft een normaal tot stevig postuur. Hij heeft donkerblond kort haar, donkerbruine ogen en draagt een bril. Zijn mond is opvallend groot. Hij droeg vrijdag een blauwe spijkerbroek, zwarte bodywarmer met daaronder een rode sweater. Van Zwam had een zwarte rugzak bij zich.

Drieënhalf jaar cel

Van Zwam kreeg drieënhalf jaar cel en tbs met dwangverpleging van de rechter in Den Bosch. Hij ontving de straf voor grooming met elf kinderen en bezit van kinderp*rn*. Grooming betekent dat hij zich via internet voordeed als iemand anders. Zo probeerde hij minderjarigen aan te zetten tot intieme handelingen

Kijk hier de video erover:

[quads id=1]

GESCHREVEN DOOR
Eva van der Weele
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland