Man uit Amsterdam mishandeld, vastgebonden en beroofd tijdens internet date – politie Nederland zoekt verdachten (video)

dating Amsterdam
Internet daten is populair. Veel mensen vinden tegenwoordig via het net de liefde van hun leven. Maar soms gaat het hartstikke mis. Dus ben jij een internet dater? Laat dit bericht dan een waarschuwing voor je zijn. En voor je vrienden.

[quads id=1]

Een man in Amsterdam werd verliefd op een schatje via internet, maar na deze date wordt hij waarschijnlijk nooit meer verliefd. Lees wat er is gebeurd. Let op de politie zoekt deze verdachten. Kijk naar de videobeelden.

[quads id=1]

Dating Amsterdam

AT5 schreef het volgende hierover: Man vastgebonden en beroofd bij ‘internetdate’: ‘Ik durf niet meer verliefd te worden’. Een 20-jarige man is slachtoffer geworden van een beroving en mishandeling. De man was onderweg naar een date, maar werd onderweg de bosjes in getrokken en vastgebonden aan een boom. Zijn telefoon en inlogcodes voor zijn mobiel bankieren worden door drie mannen onder bedreiging van een mes opgeëist. Het slachtoffer laat in een interview met AT5 weten dat hij nog altijd zeer aangeslagen is en dat verliefd worden er niet meer in zit.

[quads id=1]

Via Instagram

Via Instagram komt de man in contact met een vrouw waarmee hij vervolgens een maand of twee aan het chatten is. De vrouw vraagt hem na enige tijd om zijn Snapchat account. Via deze weg spreken ze op maandag 26 november af. Rond acht uur die avond loopt het slachtoffer vanaf de Jan van Galenstraat richting de Willem Augustinstraat in Amsterdam. Als hij onder het viaduct van het treinspoor door loopt wordt hij ineens de bosjes in getrokken.

Vastgebonden

dating Amsterdam

‘Ik werd met tiewraps vastgebonden aan een boom en ik kreeg een mes tegen mijn keel. Ze zeiden: “Als je die 8000 euro niet geeft, steken we je neer.” De man zit een halfuur lang vastgebonden aan de boom, totdat iemand hem vindt. Het gehele bedrag wordt ondertussen van zijn spaarrekening naar zijn betaalrekening overgemaakt en het geld is vervolgens bij automaten aan het Gulden Winckelplantsoen en aan de Burgemeester De Vlugtlaan opgenomen.

[quads id=1]

Nog steeds angstig

Omdat de man een licht verstandelijke beperking heeft, helpt zijn zus hem met veel zaken. Zij is ook nog altijd zeer aangeslagen door de beroving. Ze trof haar broertje aan op het politiebureau: ‘Hij zat helemaal onder de modder en door de hard aangetrokken tiewraps waren zijn polsen helemaal dik.’ Een jaar later vertelt zijn zus dat hij geen vertrouwen meer heeft in mensen: ‘Dat één incident iemand zo erg kapot kan maken in het leven, dat gun je helemaal niemand.’

[quads id=1]

Bewakingsbeelden

In het onderzoek is op 25 september een vrouw aangehouden. Zij zou diegene zijn met wie het slachtoffer een date zou hebben. De politie gaat uit van een hinderlaag. Haar precieze rol wordt verder onderzocht. Naar de drie overige verdachte wordt nog gezocht. In het AT5 programma Bureau 020 zijn beelden vrijgegeven van twee mannen die met de gestolen pinpas van het slachtoffer geld opnemen. Of zij ook betrokken zijn geweest bij de mishandeling, moet nog blijken uit het onderzoek.

Video’s

Bekijk hier een video’s van het incident:

[quads id=1]

Bekijk hieronder de video van de politie met de verdachten:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland