Veel meer mensen klikken over bijstandsfraude in Nederland (video)

uitkering Nederland
Woon je in Nederland (of Suriname) en geniet je lekker van je Stontjie (bijstandsuitkering) terwijl je er eigenlijk geen recht op hebt?

[quads id=1]

Wees dan voorzichtig met wie je je tories bespreekt want het aantal klikkers is flink toegenomen. In het bericht meer hierover. Dus jullie zijn gewaarschuwd. Waarschuw anderen ook. Of misschien is het beter om een baantje te zoeken? Of blijf apart wonen met je lover. Dan hoef je niet bang te zijn dat je straks duizenden euro’s moet terugbetalen. Wil je weten of jij recht heb op een uitkering? Check de video.

[quads id=1]

Uitkering in Nederland

Nu.nl schreef het volgende hierover: Steeds meer Nederlanders klikken over bijstandsfraude van buurtgenoten. Het aantal meldpunten voor bijstandsfraude is de afgelopen jaren flink toegenomen. Waren er in 2013 nog 44 meldpunten, zijn dat er dit jaar 149. Hier komen per jaar ten minste negenduizend tips binnen, voornamelijk over vermoedens dat bijstandsgerechtigden zwartwerken of samenwonen naast hun uitkering. Dat blijkt uit een enquête van de Volkskrant onder gemeenten.

[quads id=1]

Samenwonen naast je uitkering

Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal tips hoger: niet alle gemeenten houden het aantal meldingen bij.

De meeste tipgevers klikken anoniem, door een mailtje te sturen, een online formulier in te vullen, te bellen of een brief te schrijven. Naar rato kwamen in Loppersum, Delft en Leeuwarden de meeste tips over een verdenking van een frauderende buurtgenoot in de bijstand binnen.

Meer dan 90 procent

Of de tips ook kloppen, is lastig na te gaan en verschilt per gemeente. In Doetinchem bleek nog geen tiende van de tips juist, terwijl dat in Raalte meer dan 90 procent was.

[quads id=1]

uitkering Nederland

Wees voorzichtig

Bestuurskundige Paul Frissen zegt in de Volkskrant dat burgers geen opsporingsambtenaren zijn en dat bij het klikken voorzichtigheid geboden is. “Het gaat om kwetsbare burgers. Een melding is zo gedaan en je bezorgt degene over wie het gaat veel last.”

Heb jij ook recht op een uitkering? Bekijk hier de video:

Bron:

https://www.nu.nl/economie/6002090/steeds-meer-nederlanders-klikken-over-bijstandsfraude-van-buurtgenoten.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland