Bekende maagzuurremmers mogelijk vervuild met kankerverwekkende stof – ministerie Suriname (video’s)

medicijn Suriname
Hierbij een belangrijk bericht van het ministerie van volksgezondheid Suriname. Alle vormen van Ranitidine worden teruggeroepen. Gebruik het niet meer en breng het terug naar uw apotheek. Het is een bekend medicijn in Suriname. Gebruik tot nadere berichtgeving andere medicijnen die worden geadviseerd

[quads id=1]

Het medicijn worden terug geroepen na de wereldwijde waarschuwing dat er mogelijk kankerverwekkende stoffen in zitten. Het gaat om maagzuurremmers met de stof ranitidine. Meer informatie hierover in het bericht. Zorg ervoor dat iedereen hiervan op de hoogte is. Kijk ook naar de video’s met extra uitleg.

[quads id=1]

NII Suriname

Het NII Suriname schreef het volgende hierover: Terugroep actie alle vormen van Ranitidine. Het Ministerie van Volksgezondheid treft met betrekking tot het medicament Ranitidine uit voorzorg een terugroep actie, nadat gisteren in het buitenland gebleken is dat er vermoedelijke vervuiling/verontreiniging hiervan is.

Uit de schappen

medicijn Suriname

Totdat er meer duidelijkheid is, neemt het Ministerie van Volksgezondheid derhalve het besluit om dit medicament niet meer te laten verstrekken aan patiënten c.q. uit de schappen te halen, c.q. terug te roepen of terug te brengen. Zorgverleners alsook de gebruikers van dit product worden gevraagd zoveel als mogelijk hiermee rekening te houden.

[quads id=1]

Andere remmers

Voorgestelde mogelijke tussentijdse oplossing is om andere maagzuurremmers, bijvoorbeeld Cimetidine of Omeprazol in plaats van Ranitidine voor te schrijven.

Ranitidine vermindert de aanmaak van zuur in de maag en wordt vooral gebruikt bij maagklachten (zoals brandend maagzuur), maagzweren en darmzweren. Ranitidine wordt ook gebruikt om de maag te beschermen tegen de schadelijke invloed van bepaalde medicijnen. Ranitidine wordt ook verhandeld onder de namen Zantac en Ranitidinum.

[quads id=1]

Op recept

Het wordt doorgaans op recept voorgeschreven, maar is ook te vinden in diverse drugs stores via handverkoop. Het terug halen geldt voor diverse vormen van het middel.

Nadere berichtgeving volgt alsook overleg met de stakeholders, te weten het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, de Vereniging van Medici in Suriname, Vereniging van Apothekers, Farmaceutische Inspectie van het Ministerie van Volksgezondheid, de registratie commissie voor Medicamenten in Suriname en importeurs van medicijnen.

Video’s

[quads id=1]

Bron:

https://www.deboodschap.today/terugroep-actie-alle-vormen-van-ranitidine/

Meer informatie:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4871396/maagzuurremmers-terugroepactie-ranitidine-kankerverwekkend

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland