4 agenten doodgestoken door collega in Parijs (video’s)

politie Parijs

Wat gebeurt er toch? Er is zojuist een vreselijk steek- en schietpartij geweest in Parijs. Tenminste vier agenten zijn doodgestoken en de dader is doodgeschoten. Het zou gaan om een collega.

[quads id=1]

Meer informatie in het bericht. Je kunt ook de video’s ervan bekijken. Is de wereld aan het doordraaien? Geweld lijkt tegenwoordig zo gewoon. Of zijn er meer mensen gefrustreerd?

[quads id=1]

Algemeen dagblad schreef het volgende: Vier agenten doodgestoken in politiebureau Parijs, dader doodgeschoten. Er zijn zeker vier agenten gedood bij een aanval met een mes in het hoofdkantoor van de politie in Parijs. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van officiële bronnen. De dader, die in hetzelfde kantoor werkte, is doodgeschoten.

[quads id=1]

politie Parijs

De aanval gebeurde vandaag rond één uur. Aanvankelijk was er volgens de Franse krant Le Parisien sprake van een mogelijke tweede dader, maar dat is intussen ontkracht. ,,Ik heb een schot gehoord”, aldus een getuige die op de binnenplaats was. ,,Ik zag alleen agenten rond me en die trokken meteen hun wapen. Even later zag ik politiemannen in tranen. Ze waren in paniek en renden door elkaar. Heel wat mensen waren aan het huilen.”

[quads id=1]

Straten dicht
De dader zou een administratief medewerker van de inlichtingendienst zijn. Zijn motief is niet duidelijk. Het bureau is geëvacueerd en de omgeving van het gebouw is afgezet. Ook een nabijgelegen metrostation ging dicht.

Volgens bronnen bij de politie volgde de aanval op een woordenwisseling. Het was een agent die de dader, vermoedelijk dus zijn eigen collega, uitschakelde op de binnenplaats van het hoofdkantoor.

[quads id=1]

Premier
Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner is meteen na de steekpartij ter plaatse gegaan, net als premier Edouard Philippe.

Video’s:

Bron:

https://www.ad.nl/buitenland/vier-agenten-doodgestoken-in-politiebureau-parijs-dader-doodgeschoten~afb67ac1/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland