Opgelet! Je mag niet zomaar een schutting bouwen in Suriname – vraag eerst een vergunning aan

bouwen Suriname
Ben je aan het bouwen? Of heeft jouw erf een schutting nodig? Let dan goed op. Als je geen vergunning hebt dan kan je schutting gesloopt worden! Bouw dus niet zomaar een schutting. Laat je eerst goed informeren.

[quads id=1]

Het is namelijk verboden om een schutting te bouwen zonder vergunning. Dat laat het ministerie hierbij weten. Hou je aan de regel. Ze hebben onlangs een schutting gesloopt, dus jullie zijn gewaarschuwd.

[quads id=1]

Bouwen in Suriname

NNI Suriname schreef het volgende: Bouw schutting ook vergunningplichtig. In de praktijk komt het veelvuldig voor dat personen zonder een geldige bouwvergunning, bouwwerkzaamheden uitvoeren. Ook voor het bouwen van een schutting is een vergunning vereist, welke kan worden aangevraagd bij de afdeling Bouw- en woningtoezicht (BWT) van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C).

[quads id=1]

bouwen Suriname

Verkeerd gezet

Tijdens de voorbereiding en uitvoering van de rehabilitatie of verharding van wegen, is gebleken dat schuttingen vaak verkeerd zijn opgezet. Het verwijderen van deze illegale bouwsels zorgt voor oponthoud van de werkzaamheden.

Schutting gesloopt

Onlangs heeft het ministerie een schutting in Suriname gesloopt die ondanks de stopzetting aanmaning en gesprekken met belanghebbende niet toe heeft geleid dat de schutting zelf is gesloopt. Hierdoor was het ministerie genoodzaakt al hetgeen dat zonder de vereiste bouwvergunning tot stand was gebracht te slopen.

[quads id=1]

Verder is er ook een bouwsel gesloopt, dat illegaal was opgezet op het terrein van het SOSIS sportcomplex te Paramaribo Suriname. Hierbij heeft de afdeling BWT in samenwerking met de afdeling Restauratie en Onderhoud van OWT&C, het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en het Korps Politie Suriname (Ressort Flora), in opdracht van de waarnemend directeur van Bouwkundige Werken en Dienstverlening, de sloop verricht.

Hou je aan de regels

Het ministerie van OWT&C roept de samenleving wederom op, de nodige regels en procedures in acht te nemen voor het uitvoeren van diverse bouwwerkzaamheden. Voor nodige informatie kan het publiek altijd terecht bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, te bereiken op het nummer 531491 en 464101.

[quads id=1]

Laat u zich eerst goed informeren door de medewerkers van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht alvorens u begint met het (ver)bouwen of renoveren van uw pand en/of schutting.

Bron:

https://www.deboodschap.today/bouw-schutting-ook-vergunningplichtig/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland