Een jonge agent die eerder aangifte heeft gedaan vanwege het verspreiden van een nep video van twee vrijende mannen, gaat nu vermoedelijk weer aangifte doen
[quads id=1]
Een hosselaar die ‘werkzaam’ is te Paramaribo heeft de politieagent namelijk beschuldigd van diefstal. In de video kunnen jullie zien wat hij precies te vertellen heeft en luister ook naar de reactie van de politie. De politie gaat de zaak verder onderzoeken. Het kan ook zijn dat men zomaar dingen zegt om agenten negatief in het daglicht te brengen. Een agent is er juist om de orde te handhaven. Die kan zelf toch niet stelen? Of kunnen ze ook fouten maken?
Hosselaar uit Paramaribo
Onderzoek noodzakelijk in kwestie beschuldiging politieman. De beschuldiging aan het adres van politieman CG dat hij tijdens een politieactie SRD 6.000 van een hosselaar bij de Volkscredietbank aan de Waterkant heeft gestolen, moet worden onderzocht, stelt voorlichter Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname tegenover de Ware Tijd. Het geld zou in de tweede week van september zijn ontvreemd.
[quads id=1]
Niet dat het niet waar is
Naarden: “Ik zeg niet dat het niet waar is. Er moet aangifte gedaan worden en er moet onderzoek komen. Men zegt dingen soms om de politie te bekladden. Mocht blijken dat de agent geld achterover heeft gedrukt, moet hij voor de consequenties instaan.” Als G. schuldig is, mogen er volgens de woordvoerder harde maatregelen getroffen worden.
De hosselaar heeft eerder verteld dat hij plat moest liggen van de politie tijdens de actie. De benadeelde beweert aangifte te hebben gedaan tegen G.. Echter, de voorlichtingsafdeling is niet op de hoogte van een klacht bij de afdeling Onderzoek Politionele Zaken.
Op social media
De hosselaar uit Paramaribo heeft agenten op social media uitgemaakt voor criminelen en benadrukte dat G. moet oppassen, omdat hij het niet hierbij zou laten.
[quads id=1]
Naarden zegt dat hij wel op de hoogte is van de aantijgingen die op social media zijn geuit tegen zijn collega. Hij heeft de agent geadviseerd om aangifte te doen tegen de hosselaar uit Paramaribo wegens smaad en aantasting van zijn goede eer en naam. G. spreekt tegen de krant van “leugens” en kondigt aan aangifte te doen.
Goede naam
Hij begrijpt niet dat de beschuldigingen zijn uitgezonden, omdat hiermee zijn goede naam wordt geschaad.
In januari dit jaar was G. ook al middelpunt in een case. Hij deed toen formeel aangifte wegens smart en laster, omdat hij zich in zijn goede naam en eer aangetast voelde door verspreiding van een video van twee vrijende mannen. De indruk werd gewekt alsof G. één van de mannen was.
[quads id=1]
Politie inval
Het is volgens Naarden normaal dat grote bedragen die iemand niet kan verantwoorden bij een politie-inval in beslag worden genomen. De betrokkene mag naar de politie stappen om het geld terug te krijgen. In zulke gevallen wordt het geld bij de politie geteld en wordt er een proces-verbaal opgemaakt. Als er aangegeven wordt dat er geen eigenaar is, wordt dat ook vastgelegd en dan wordt naar de rechtmatige eigenaar gezocht.
[quads id=1]
Staande gehouden
Volgens inspecteur Max Terborg die het optreden van de politie coördineerde, ging het om een zuiveringsactie in de binnenstad. Er zijn op de dag van de controle illegale spullen in beslag genomen. Het merendeel van de hosselaars die staande waren gehouden, heeft geen vergunning om spullen op straat te verkopen.
Bekijk de video van Culturu.com. Kijk ook naar de reactie van de politie.
Bekijk hier de video met de beschuldigingen:
Eerdere berichten:
Politie agent Grot doet aangifte wegens verspreiden nep video ~ Suriname
Bron:
http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/02/onderzoek-noodzakelijk-in-kwestie-beschuldiging-politieman/
Geschreven door Cheflin Paulus
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland