Televisie tip Nederland – Vanavond in DWDD: De Grote Suriname Special

Suriname Nederland

Heb je vanavond niets buiten de deur te doen? Blijf dan lekker thuis. Het is toch slecht weer in Nederland.

[quads id=1]

Doe de TV aan want we hebben een leuke tip voor jullie: Vanavond in De Wereld Draait Door: De Grote Suriname Special. Dit ivm de opening van de ‘De Grote Suriname Tentoonstelling’ in Amsterdam. Geef het door aan iedereen. Kun je vanavond niet kijken? Dan kun je later kijken (zie link in het bericht) Oja, de special guest is Tafelheer: Humberto Tan. Veel kijkplezier!

[quads id=1]

Suriname special op TV

Tip, Actueel
Vanavond om 1900 uur in De Wereld Draait Door: De Grote Suriname Special

Aanstaande zaterdag opent De Nieuwe Kerk in Amsterdam ‘De Grote Suriname Tentoonstelling’. Een ambitieuze expositie die het meeslepende verhaal vertelt van het land en zijn bewoners, met hun verschillende achtergronden. Musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee en het verhaal wordt verteld door Surinamers zelf. Een grootse tentoonstelling, die de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag. Aanleiding voor een DWDD Special!

[quads id=1]

Milaisa Breeveld

Volkslied: Jeangu en Xillan Macrooy met Milaisa Breeveld

Jeangu Macrooy zingt samen met zijn broer Xillan en zangeres Milaisa Breeveld het Surinaamse volkslied.

Eerste indruk tentoonstelling

Cynthia McCleod en Simone Weimans mochten een eerste blik werpen op de tentoonstelling. Wat viel hen op?

Voetbalclub Faja Lobi KDS

[quads id=1]

Faja Lobi KDS is een amateurvoetbalclub uit Utrecht. Faja Lobi (1963) fuseerde in 2009 met KDS (1934). Faja Lobi is de naam van de bekendste bloem in Suriname. Het betekent ‘vurige liefde’. Aan tafel een deel van het 45+ mannen-elftal van de club, waar na zijn profcarrière Humphrey Mijnals speelde, de eerste voetballer van Surinaamse afkomst die voor het Nederlands elftal speelde. Mijnals werd later trainer en bleef tot aan zijn dood in juli dit jaar betrokken bij de club.

Tafelheer: Humberto Tan – Humberto is vanavond de sidekick van Matthijs.

Mocht je toch niet kunnen kijken? Dan hebben we hier de link om het programma later te bekijken.

Hier meer info over de tentoonstelling in Amsterdam

Bron:
https://www.gids.tv/tv-gids/uitzending/de-wereld-draait-door/1720827

Foto van Culturu.com
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland