Een baan in Nederland? Veel mensen uit Suriname tonen interesse tijdens bijeenkomst in Paramaribo (video)

“Ben jij gediplomeerd docent, leerkracht of verpleegkundige woonachtig in Suriname, en wil jij graag de mogelijkheid hebben in Nederland werkzaam te zijn?”

[quads id=1]

Dat was de oproep die twee weken geleden op social media circuleerde. Honderden geïnteresseerde hebben zich aangemeld voor de bijeenkomst in Paramaribo. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie daarover en kijk ook naar de video om te zien hoe druk het was. Een baan in Nederland inclusief werkvergunning? Zou jij dat ook willen of blijf je liever hier om het land samen op te bouwen?

[quads id=1]

Werken in Nederland

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: RUIM VIERHONDERD BELANGSTELLENDEN BIJ INFOSESSIE OVER BAAN IN NEDERLAND. Grote belangstelling voor de infosessie over een baan in Nederland. Al voor zessen verzamelen zowel leerkrachten als verplegend personeel zich bij de ballroom van het Lalla Rookh-gebouw in Paramaribo. Allemaal zijn ze geïnteresseerd in een baan in Nederland. De opkomst is boven verwachting, zegt de organisatie Interteach. Er hebben ongeveer vierhonderd personen interesse getoond.

[quads id=1]

Infosessie

A.W., docent op de middelbare school, staat na een infosessie na te babbelen met twee andere collega’s. “Gezien de situatie in het land wil iedereen verbetering. We hebben kinderen en je denkt ook aan de toekomst. Dus als je een betere toekomst kan bouwen voor je kind in het buitenland ga je een poging wagen.”

[quads id=1]

Struggelen

Ze merkt op dat er steeds wordt gesproken over de waardering van leerkrachten, maar tot op heden krijgen ze niet wat ze waard zijn. “Je verwacht niet veel, maar je wilt een rustig leven hebben. Dan merkt je dat je toch moet struggelen. En als er zo een gelegenheid is zeg je: waarom niet. Er is een kans en je moet soms de kans wel aangrijpen. Vooral met de verkiezingen van 2020”, legt ze uit.

Nederland Paramaribo

Werkvergunning

Collega I.W. geeft les op de lagere school en was al bezig om haar diploma te laten erkennen, voordat ze over Interteach en de infosessie had gehoord. Ze had wel iets meer verwacht van de bijeenkomst, maar vindt het belangrijk dat ze weet dat de organisatie je werkvergunning regelt. Dat is voor haar al een hele goede stap.

[quads id=1]

“Er is toch een mogelijkheid voor verbetering. We weten allemaal hoe het zit in het land. Kijk maar naar de opkomst. Het zegt veel. Ik zit al 32 jaar in het vak en dan nog waag ik een kans”, merkt de leerkracht op. Ze voegt toe: “Je kan het werk krijgen, maar je hebt geen verblijfplaats. Dus het is een kans, maar het eist toch een goede organisatie en planning.”

Veel reacties

Samentha Jabini, trekker van het project, is verrast over de reacties en de opkomst. Ze is internationaal businesscoach en speaker. Samen met de ondernemer Erick Bastiaanse is ze in Suriname. Jabini merkt op dat er ruimte op de Nederlandse markt is voor deze doelgroep.

[quads id=1]

“Meneer Bastiaanse zal ervoor zorgen dat ze een werkvergunning krijgen. Zij moeten alleen hun ticket en visum regelen. Verder krijgen ze ook een werkvergunning en hij heeft genoeg klanten bij wie hij ze kan inzetten. Er wordt ook gewerkt aan projecten met als doel kennisuitwisseling. Leerkrachten die daar ingezet worden kunnen online-trainingen verzorgen voor collega’s in Suriname, zodat het niveau van educatie kan worden opgekrikt”, aldus Jabini.

Bekijk deze link voor meer informatie

Bekijk hier een korte video;

[quads id=1]

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/09/30/ruim-vierhonderd-belangstellenden-bij-infosessie-over-baan-in-nederland/

Geschreven door Aidy Pinas-Agodeba
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland