Breaking Nieuws – Vakantie voorbij – school problemen beginnen

school Suriname
Vakantie is over en deze week moet de school in Suriname weer normaal Beginnen toch? Mooi niet.

[quads id=1]

Directeuren en leerkrachten zijn gevraagd hun werkzaamheden niet aan te vangen. En de leerkrachten moeten zich op 1 oktober om acht uur aanmelden bij het bondsgebouw. Wat betekent dit. Weer staking? Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met belanghebbenden. Snappen jullie de ontevredenheid? Is dit goed voor het belang van het kind?

[quads id=1]

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Breaking: Bond van Leraren gaat in actie. De Bond van Leraren (BvL) is ontevreden over de wijze waarop de aanwijzing van de directeuren op drie scholen; het Lyceum1, Lyceum2 en het Havo. Reshma Mangre, voorzitter van de Bvl en ALS zegt dat personen die daarvoor in aanmerking komen zijn overgeslagen, zonder enige valide reden. Directeuren en leerkrachten zijn gevraagd hun werkzaamheden niet aan te vangen. De directeuren van de drie scholen zullen vandaag niet overdragen, terwijl de leerkrachten zich op 1 oktober om acht uur zullen aanmelden bij het bondsgebouw.

[quads id=1]

“Er is tot het uiterste gegaan om het bevoegde gezag tot andere gedachten te brengen, voor wat betreft de wijze van aanwijzing van de nieuwe directeuren,” zegt de BvL-voorzitter. Ze voegt eraan toe: “Dit heeft niet geholpen, waardoor het stakingsmiddel als uiterste middel wordt ingezet.”

Ze zegt te begrijpen dat studenten de dupe zullen worden, maar “we doen dit ook voor hen”. Mangre stelt dat de kinderen wordt geleerd hard hun best te doen en dat dit zal worden beloond. “Onderdirecteuren die daarvoor in aanmerking komen, hebben ook hard gewerkt en dreigen nu op een zijspoor te worden gezegd door de minister of de leiding van het ministerie van Onderwijs.”

[quads id=1]

De BvL-voorzitter benadrukt dat ze niets heeft tegen de personen die zijn voorgedragen, maar “de onderdirecteuren die hun best hebben gedaan en zichzelf hebben bewezen verdienen het eerder om als directeur te worden aangesteld. Zo hoort het.” Ze wijst erop dat de personen die daarvoor in aanmerking komen, ervaring hebben als directeur en ook ervaring op de specifieke scholen. “Er wordt voorbij gegaan aan hun expertise. Ze worden overgeslagen voor personen die geen ervaring hebben als directeur.”

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/54833

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland