Politie man breekt arm tijdens vechtpartij aan de Waterkant Paramaribo – politie Suriname

politie Paramaribo
Hebben we nog wel respect voor de politie? Een politieman heeft zijn arm gebroken toen hij een verdachte wilde aanhouden aan de Waterkant te Paramaribo. De verdachte begon met hem te vechten. Ook zijn matties bemoeide zich ermee. Bekijk het uitgebreide officiële politiebericht om te lezen wat er precies is gebeurd.

[quads id=1]

De politie laat ook weten dat een politieman bevoegd is om dienstmiddelen te gebruiken bij dit soortsituaties. Jullie zijn gewaarschuwd. Vinden jullie dat agenten in dit soort situaties gebruik moet maken van hun wapen?

[quads id=1]

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende hierover: Politieambtenaar loopt arm fractuur op tijdens een aanhouding. Een politieambtenaar heeft op donderdagmiddag 26 september een arm fractuur opgelopen tijdens het aanhouden van de 36-jarige Martin,P. aan de Waterkant ter hoogte van de Centrale Markt te Paramaribo.

[quads id=1]

Waterkant Paramaribo

Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat vier politieambtenaren in de auto aan het surveilleren waren in de binnenstad toen zij voorbij een groep mannen reden. Martin,P.maakte deel uit van die groep. Toen hij de politieambtenaren zag begon hij liederlijke taal en beledigde opmerkingen naar hun toe als politieambtenaren te bezigen.

Kracht termen

De politieambtenaren besloten Martin aan te houden ter voorgeleiding en wel ter zake belediging van ambtenaren tijdens de rechtmatige uitoefening van hun bediening en het in het openbaar gebruiken van liederlijke taal. De verdachte Martin verzette zich hevig tegen zijn aanhouding door te slaan en te trappen naar de politieambtenaren. Daarbij heeft een der wetsdienaren een arm fractuur opgelopen. Het is de politieambtenaren gelukt om de verdachte over te brengen naar het politie bureau Centrum. Tijdens de aanhouding heeft Martin ook letsels opgelopen en is door de politie naar het ziekenhuis gebracht om medisch behandeld te worden. Zijn letsels waren van dien aard dat opname in het ziekenhuis niet noodzakelijk was.

[quads id=1]

Zware mishandeling

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Martin, P. door de politie in verzekering gesteld voor onder andere zware mishandeling.

Vermeldenswaard is dat kornuiten van Martin de politie fysiek wilden verhinderen om hem mee te nemen. Die handeling is op zich ook strafbaar maar op dat moment waren de politieambtenaren niet in staat tegen die personen op te treden. Zij zullen worden opgespoord.

Dienstmiddelen

Ten overvloede wordt erop gewezen, dat als zodanig geweld wordt gebruikt tegen een politieambtenaar dat het noodzakelijk is om zijn eigen lijf te verdedigen tegen ogenblikkelijke wederrechtelijke aanranding hij bevoegd is gebruik te maken van alle door de dienst aan hem afgegeven middelen.

Bron:

Politieambtenaar loopt arm fractuur op tijdens een aanhouding

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland