Politie treft honderden geketende en misbruikte jongens in martelhuis aan – Nigeria (video’s)

politie Nigeria
De politie in Nigeria heeft zojuist honderden jongens bevrijd uit een groot huis waar ze werden vastgehouden, gemarteld en op wrede wijze misbruikt.

De jongens zijn mensonterend behandeld. Je vraagt je af waar de ouders zijn. Sommige van de jongens waren net 5 jaar. Lees het bericht voor meer informatie. Bekijk de hartverscheurende video’s. Ze kunnen erg vervelend over komen. Houden jullie daar rekening mee. Waarom zijn sommige mensen op de aardbol zo wreed?

Jongens Nigeria

Nu.nl schreef het volgende hierover: Nigeriaanse politie bevrijdt honderden jongens uit ‘martelhuis’. De Nigeriaanse politie heeft vrijdag bijna vijfhonderd jongens en jonge mannen bevrijd uit een groot huis in de Nigeriaanse stad Kaduna, meldt de lokale politie aan de BBC.

Politie

De politie viel de woning binnen na een tip over verdachte activiteiten in en rondom het gebouw.

Politiechef Ali Janga noemt het een martelhuis. De jongens zijn mishandeld, misbruikt, uitgehongerd en vastgehouden. Sommigen zaten jaren opgesloten in het huis.

politie Nigeria
Hun familie

Het is onduidelijk hoe de jongens in het huis terecht zijn gekomen, een deel van hen komt niet uit Nigeria. Sommige jongens zeggen erheen te zijn gebracht door hun families, die dachten de jongens bij een Koranschool onder te brengen. Volgens de politie is er echter geen concreet bewijs dat er ooit een school in het gebouw heeft gezeten.

Ernstig ondervoed

Er zijn acht verdachten gearresteerd. De slachtoffers zijn overgebracht naar een stadion in Kaduna, waar voor ze gezorgd wordt tot hun families zijn gevonden. Sommigen van hen waren ernstig ondervoed en hadden verwondingen.

Video

Bekijk hier een video ervan. Let op de beelden kunnen zeer vervelend overkomen

Deze video is in het Frans: