Geen ouderbijdrage meer voor leerlingen – Bekendmaking FIBOS school Suriname (video)

school Suriname
Goed nieuws voor een aantal ouders in Suriname! De regering, onder leiding van president Desi Bouterse, heeft samen met Fibos besloten dat er geen ouderbijdrage door ouders van leerlingen van het basisonderwijs en van het voortgezet onderwijs op juniorenniveau meer betaald hoeft te worden

[quads id=1]

De ouders die reeds hebben betaald, krijgen hun geld terug. Bekijk het bericht voor meer informatie en bekijk ook een eerdere video hierover. Deel het goede nieuws met belanghebbenden!

[quads id=1]

Onderwijs Suriname

De regering onder leiding van president Desiré Bouterse heeft een gesprek gehad met een delegatie van de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (FIBOS) over ouderbijdragen van leerlingen op scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs op juniorenniveau. Dit vond plaats op woensdag 25 september jongstleden.

Geen ouderbijdrage

De regering heeft in dat gesprek de FIBOS meegedeeld dat zij, de regering, op haar besluit blijft dat er geen ouderbijdragen door ouders van leerlingen van het basisonderwijs en van het voortgezet onderwijs op juniorenniveau moeten worden betaald. De regering heeft de FIBOS dan ook dringend gevraagd om het voornemen voor heffing van ouderbijdragen niet uit te voeren. De regering heeft de FIBOS toegezegd dat zij bereid is de vastgestelde ouderbijdragen op te nemen in de subsidie van de FIBOS-scholen.

[quads id=1]

Ministerie van financiën

Overeen is gekomen dat het totale bedrag van de ouderbijdragen om administratieve redenen in twee termijnen aan de FIBOS zal worden uitgekeerd. De eerste termijn zal uiterlijk 1 oktober 2019 zijn overgemaakt aan de FIBOS. Voor het bepalen van de hoogte van het bedrag van deze eerste termijn zal worden uitgegaan van de leerlingenstand van 15 oktober van het schooljaar 2018 – 2019. De FIBOS zal deze gegevens heden, 26 september 2019, aan de minister van Financiën Suriname doen toekomen.

Het totale bedrag van de tweede termijn van de ouderbijdragen zal in de tweede helft van januari 2020 aan FIBOS worden uitgekeerd. De vaststelling van dat bedrag zal op basis van de leerlingenstand van 15 oktober 2019 geschieden. De FIBOS zal deze gegevens uiterlijk in eerste week van november 2019 aan de minister van Financiën aanbieden.

Wordt verrekend

[quads id=1]

Geconstateerde verschillen in het leerlingenbestand tussen de 15 oktober-telling van het schooljaar 2018 en de telling van het schooljaar 2019-2020 zullen in het uit te keren bedrag voor de tweede termijn worden verrekend.

De FIBOS heeft toegezegd dat zij de ouders die reeds de bijdrage hebben betaald, het betaalde bedrag zal terugbetalen.

Video

Bron:

https://www.deboodschap.today/regering-voert-gesprek-met-fibos/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected]m en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland