‘Onze vader is doodgegaan door nalatigheid van de thuiszorg in Paramaribo’ – gezondheidszorg Suriname

Paramaribo thuiszorg
We hebben een droevig en zeer ernstig bericht binnengekregen van deze familie uit Paramaribo. Onlangs is hun vader overleden. Ze zeggen dat het komt door nalatigheid.

[quads id=1]

Ze vertellen in onderstaande brief wat hen is overkomen. Ze delen dit met de gemeenschap als waarschuwing en ze willen dat de overheid iets doet want dit wat hen is overkomen mag nooit meer gebeuren. Lees het verhaal en deel het zodat het de juiste mensen bereikt

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van de familie gepubliceerd. Dit is hun eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Uiteraard is de wederpartij vrij om ook hun deel van het verhaal via ons te delen.

[quads id=1]

Overleden in Paramaribo

Goedenavond FamilieNieuws, ik wil graag dit verhaal op jullie pagina te delen. We willen namelijk dat het bericht de juiste mensen bereikt

Onze vader uit Paramaribo is namelijk om het leven gebracht.

Het is de Korps Politie Suriname bekend dat de familie Engelhart bijkans drie weken geleden pijnlijk is geconfronteerd met een wrange vrucht van deze “professionele” aanpak: hun 89 jarige vader uit Paramaribo, die toen pas 10 (tien) dagen na vertrek van een dochter was toevertrouwd aan deze organisatie van ene mevrouw B, viel omstreeks 23.00 uur en werd vervolgens door de dienstdoende verzorger de heer X in bed geholpen.

[quads id=1]

Verbonden met een hemd

Tegen het bloeden van de 89 jarige werd zijn hoofd met een hemd verbonden. De verzorger de heer X. heeft geen enkele actie ondernomen (noch de ambulance gebeld noch alarm geslagen bij de buren en de familie). De verzorger sloeg pas alarm omstreeks 07.00 uur bij de buurvrouw toen hem opviel dat de seniore burger niet reageerde. De buurvrouw die meteen toesnelde heeft meteen de ambulance gebeld en de familie geïnformeerd.

Paramaribo thuiszorg
Voorbeeldfoto van nbcnews.
Alcohollucht

De gealarmeerde arts stelde de dood vast. De politie gelaste sectie op het lijk en de toegesnelde buren werden verwelkomd door een ZWARE ALCOHOLLUCHT uit de adem van de verzorger de heer X.

Ernstige nalatigheid

De patholoog anatoom stelde als doodsoorzaak vast: schedelbasisfractuur ten gevolge van een val en doodgebloed door ernstige nalatigheid.

[quads id=1]

Reden tot het schrijven van dit artikel is allereerst: de door verschillende bronnen bevestigde informatie dat de verzorger in kwestie niet capabel is en overdag zijn boterham verdient als autoparkeerder te Paramaribo.

Te druk

De tweede prikkel tot het grijpen naar de pen is de ONVERSCHILLIGE HOUDING VAN MEVROUW B de directeur van bedoelde thuiszorgorganisatie. Zij had het te druk om goed geïnformeerd te worden en de plek des onheils te bezoeken en zij heeft op geen enkele wijze attentie betoond.

Intussen is ons bekend dat deze persoon ook al een soortgelijke organisatie had in Amsterdam Nederland (Het is failliet gegaan en ze is naar Suriname gevlucht).

[quads id=1]

SZF stopgezet

De samenwerking met deze organisatie is door het Staatsziekenfonds op hoger niveau stopgezet!!!

De familie Engelhart doet een DRINGEND BEROEP op de OVERHEID om zo spoedig mogelijk REGULEREND en vervolgens CONTROLEREND op te treden in de thuiszorgsector in Paramaribo / Suriname. Dit ter bevordering van het daadwerkelijk professionaliseren hiervan.

Waarschuwing

Verder willen wij als familie de gehele Surinaamse bevolking waarschuwen voor organisaties zoals deze.!!!!!

[quads id=1]

Alfonsius Engelhart heeft namens de familie de oproep ook op social media geplaatst. Ze hopen dat de regering en de politie hier gehoor aan zullen geven

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van de familie gepubliceerd. Dit is hun eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Uiteraard is de wederpartij vrij om ook hun deel van het verhaal via ons te delen. Want we plaatsen deze verhalen NIET om Suriname af te kraken. Absoluut niet!! We gaan voor een beter Suriname. Als iets niet goed is mag dat gezegd worden. Maar als iets wel goed is, moet dat ook gezegd worden!Heb je ook een ervaring die je wilt delen? Stuur ons jouw verhaal!

P.s. De familie heeft alle namen vrijgegeven, maar wij van FamilieNieuws hebben de namen in het bericht verwijderd/gewijzigd. Dit ivm wet op de privacy waar wij ons aan behoren te houden. 

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland