Verdachte vrouw van in septic tank gevonden zakenman uit Nederland wil naar de begrafenis (video’s)

Nederland Afrika
De vermiste zaken man uit Nederland bleek op wrede wijze te zijn gemarteld. Zijn handen, voeten en nek waren vastgebonden. Beide handen bleken te zijn gebroken, zijn linkerbeen verdraaid en zijn schedel ingeslagen. En daarna werd hij gedumpt in zijn eigen septic tank.

[quads id=1]

Zijn vrouw is de hoofdverdachte. En nu wil ze perse naar zijn begrafenis. En het lijkt erop dat ze daarvoor toestemming krijgt. ‘Dat recht heeft ze’. Bekijk het bericht om de details omtrent de wrede moord te lezen. En kijk ook naar de nieuwe video’s erover. Heeft ze inderdaad het recht om erbij te zijn?

[quads id=1]

Zakenman uit Nederland

De Stentor schreef het volgende hierover: ‘Verdachte weduwe Tob Cohen krijgt toestemming begrafenis bij te wonen’, zus afwezig. De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is.

Hoofdverdachte

Zij keerde zaterdag terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe – hoofdverdachte in de zaak – heeft volgens Keniaanse media vandaag toestemming gekregen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.

[quads id=1]

Persoonlijke redenen

Cohens zus Gabrie van Straten (67) en haar man Roy vlogen gisteren ‘om persoonlijke redenen’ terug naar Nederland, zo verklaarde hun advocaat tegenover Keniaanse media. Volgens de raadsman hadden zijn cliënten hun verblijf in Kenia voltooid en moesten ze weer naar huis vanwege allerlei verplichtingen.

Klopt, bevestigde Cohens boezemvriend Patrick Muiruri gisteren. ,,Het belangrijkste voor Gabrie en haar man was het vinden van Tob’s lichaam. Dat gebeurde gelukkig ruim een week geleden. Daarna moesten ze nog blijven omwille van het moordonderzoek, meer bepaald de afname van DNA-materiaal, en de afwikkeling van het overlijden. Zo moest de begrafenis geregeld worden en zaten ze vrijdag bij de notaris voor Cohens testament.’’

[quads id=1]

De 52-jarige weduwe van Cohen, Sarah W.K., wordt gezien als een van de moordverdachten. Toch kreeg ze vandaag van de rechter toestemming om bij de begrafenis aanwezig te zijn. Ze moet donderdag weer voor de rechter verschijnen en keert direct na de plechtigheid terug naar de gevangenis.

Twee keer begraven

Cohens broer Bernard zal namens de familie aanwezig zijn bij de begrafenis. Die vindt als alles volgens plan verloopt vanmiddag plaats op een joodse begraafplaats in Nairobi. Cohens boezemvriend zei gisteren over de eventuele aanwezigheid van Cohens weduwe: ,,Wij hopen dat ze toestemming krijgt om aanwezig te zijn bij de plechtigheid. Dit omdat ze haar man dan voor de tweede keer moet begraven. De eerste keer liet ze hem dumpen in de lege watertank in zijn tuin, nu krijgt hij een echt graf’’, vervolgt Muiruri.

[quads id=1]

Toestemming

Cohens weduwe, die volhoudt dat ze niks te maken heeft met de dood van haar Nederlandse echtgenoot, liet haar advocaat vrijdag een verzoek indienen om aanwezig te mogen zijn bij de begrafenis. Daarvoor moet ze toestemming krijgen van de rechtbank omdat ze in voorlopige hechtenis zit.

Lichaam opeisen

Volgens de advocaat van Sarah W.K. heeft zijn cliënte als wettige echtgenote van Cohen het recht om haar man te begraven op een door haar gekozen moment en plek. Om die reden eiste ze zijn lichaam vorige week ook op. Daardoor kreeg ze bonje met Cohens zus, die haar broer zo snel mogelijk wilde begraven om daarmee tegemoet te komen aan zijn laatste wil. Daarin stond dat hij een joodse begrafenis wilde.

[quads id=1]

Het lichaam van de Nederlander werd op vrijdag de 13de van september gevonden in een lege watertank in de tuin van zijn villa in een residentiële buitenwijk van Nairobi. De vondst maakte voor zijn familie in Nederland een einde aan twee maanden van knagende onzekerheid over zijn lot. Cohen was vermist sinds zaterdag 20 juli. Zijn zus vloog op 11 september naar Kenia om de confrontatie aan te gaan met de Keniaanse echtgenote van haar verdwenen broer. Ook wilde ze druk uitoefenen op de autoriteiten opdat de verdwijningszaak zou worden opgelost.

Gemarteld

De Nederlander bleek gruwelijk te zijn gemarteld voor zijn dood. Zo waren zijn handen, voeten en nek vastgebonden. Beide handen bleken te zijn gebroken, zijn linkerbeen verdraaid en zijn schedel ingeslagen. De exacte doodsoorzaak is nog niet bekend. De autopsie vond donderdag plaats maar volgens de pathologen is ook nog een toxicologisch- en DNA-onderzoek nodig.

[quads id=1]

Hij heeft zich verzet

Dit omdat uit een ziekenhuisscan van het stoffelijk overschot, voorafgaand aan de autopsie, bleek dat Cohen zich verzette tegen zijn aanvallers. Onderzoek van dna-materiaal onder zijn nagels moet daar meer duidelijkheid over geven. Behalve Cohens echtgenote zit ook een medeverdachte vast. Peter K. is bevriend met haar en bekende betrokken te zijn geweest bij de moord en het laten verdwijnen van Cohens lichaam. K. gaf de politie de namen van drie of vier personen die het vuile werk volgens hem opknapten.

Bekijk hier de video’s:

Eerder berichten:

Lichaam zakenman uit Nederland gedumpt in zijn eigen septic tank – zijn vrouw aangehouden (video’s)

Zakenman uit Nederland vermist in Afrika na ruzie met vrouw (video)

[quads id=1]

Bron:

https://www.destentor.nl/buitenland/verdachte-weduwe-tob-cohen-krijgt-toestemming-begrafenis-bij-te-wonen-zus-afwezig~a7f6021c/

Geschreven door Caspar Naber
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland