Bouw nieuw ziekenhuis Atjoni Suriname gaat voorlopig niet door (video’s)

ziekenhuis Suriname

Velen zullen zeer teleurgesteld zijn. Districtsbewoners waren ontzettend blij toen ze hoorden dat er een nieuw ziekenhuis zou komen in Suriname. In Atjoni.

[quads id=1]

Maar het lijkt erop dat het ziekenhuis er voorlopig niet komt. De plannen zijn uitgesteld. Geldproblemen? Technische problemen? Wat zal het zijn? Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar wat eerdere video’s erover. Vinden jullie ook dat het ziekenhuis er moet komen? Of is het niet nodig?

[quads id=1]

Ziekenhuis Suriname

DeWare Tijd Suriname schreef het volgende hierover: BOUW ZIEKENHUIS ATJONI VOORLOPIG VAN DE BAAN. De bouw van het streekziekenhuis te Atjoni in Suriname is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dit bevestigt districtscommissaris Humphrey Jeroe van het bestuursressort Boven-Suriname aan de Ware Tijd. Aanvankelijk zou het startsein voor de bouw eind juni gegeven worden.

Wat de concrete reden is voor de voorlopige stopzetting van dit project wil de districtscommissaris niet prijsgeven. “De plannen voor de bouw van het ziekenhuis staan nog overeind. Maar ontsla mij voor deze keer van de verantwoordelijkheid om aan te geven wanneer. We zijn bezig op de achtergrond en wanneer we zover zijn zal men dat merken”, aldus Jeroe.

[quads id=1]

Technische omstandigheden

De burgervader zegt wel dat technische omstandigheden mede hebben geleid tot het opschorten van het project. “Er moesten documenten opgemaakt worden. De aannemer en het ministerie van Volksgezondheid moesten enkele zaken in orde maken en dat vergt meer tijd dan waarop we hadden gerekend. Maar we hebben nog altijd de intentie om het ziekenhuis te bouwen.”

Plaatselijke bewoners zeggen tegen de krant dat hen niets is gezegd door het commissariaat. “Ik heb begrepen dat er een geldprobleem is, maar officieel hebben we niets gehoord”, vertelt een dorpeling. Enkele anderen beamen dat er inderdaad niets is medegedeeld over de stand van zaken.

[quads id=1]

Jammer

“Ze hebben ons niets gezegd, maar ik zal het jammer vinden als het ziekenhuis niet komt. Er zijn zoveel dorpen in dit gebied dus als het er komt zal het een grote verlichting voor ons zijn”, zegt een bewoner. Sommigen denken dat het een politiek probleem is.

Teleurgesteld

Jeroe heeft er begrip voor dat mensen teleurgesteld zijn. “Ik wil me op dit moment niet wagen om het aan tijd te binden, maar het ziekenhuis komt zeker”, belooft de districtscommissaris.

Bekijk hier de eerdere video’s erover:

[quads id=1]

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/09/23/bouw-ziekenhuis-atjoni-voorlopig-van-de-baan/

Geschreven door Jason Pinas
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland