5-jarige jongen overleden in Nederland – familie wil hem begraven in het buitenland (video)

overleden Nederland
Ineens waren ze hem kwijt en 1,5 uur later vonden ze zijn ontzielde lichaampje.
De 5-jarige V-Shawn is verdronken in Nederland. Als zijn vader kon kiezen, dan was hij nu dood ipv zijn zoon. Zoveel verdriet heeft hij.

[quads id=1]

De familie wil hem in Curaçao begraven. Op zijn verjaardag. En dankzij de buren die voor hen een actie zijn gestart is er al meer 10.000 euro opgehaald. Bekijk de video waarin de vader en de buren hun verhaal vertellen. Deel het met een ieder wellicht willen zij ook een bijdrage leveren. Samen staan we sterk. Sterkte aan de nabestaanden en buurtgenoten.

[quads id=1]

Verdronken in Nederland

Hart van Nederland schreef het volgende: Crowdfundactie om verdronken V-Shawn (5) te begraven op Curaçao. Voor de 5-jarige V-Shawn die afgelopen maandag verdronk in Leeuwarden, is een crowdfundactie gestart. Zijn familie wil hem begraven op Curaçao.

[quads id=1]

10.000 euro

Inmiddels is er al ruim 10.000 euro ingezameld, maar volgens een vriend van de familie is het dubbele nodig. “Wij zijn heel dankbaar voor alle hulp”, zegt V-Shawns vader Gregory tegen Hart van Nederland.

V-Shawn ineens kwijt

overleden Nederland

De paniek sloeg toe toen V-Shawn afgelopen maandag ineens kwijt was. De kleuter was buiten aan het spelen toen zijn moeder hem niet meer kon vinden. Vermoedelijk is hij achter een bal gerend richting de Potmarge, een riviertje dat door Leeuwarden stroomt.

[quads id=1]

Vader

Ze belde Gregory, die aan het werk was. Samen hebben ze lange tijd gezocht naar hun zoontje. “Na 1,5 uur hebben we hem gevonden”, vertelt de geëmotioneerde vader. De jonge V-Shawn lag levenloos in het water. Hulpdiensten hebben er alles aan gedaan, maar het jongetje overleed ter plekke.

Ingrid Meijerhof, buurvrouw van het gezin, was ook bij de zoektocht. Zij is de inzamelingsactie gestart om V-Shawn bij zijn familie op Curaçao te laten begraven. “Dat is wel het minste dat ik kan doen”, zegt ze.

Gezin is dankbaar

Het gezin is wel verzekerd voor een uitvaart in Nederland, maar dat is volgens Meijerhof niet genoeg om alle kosten te dekken voor een begrafenis op Curaçao.

[quads id=1]

Laatste plek

De vader van V-Shawn is ontroerd door iedereen die bij wil dragen. “We zijn heel erg dankbaar voor alle hulp. Het is zo bijzonder dat zoveel mensen willen helpen. Het is voor ons het belangrijkst dat we hem naar een mooie laatste plek kunnen brengen”, zegt hij.

Op zijn verjaardag

V-Shawn zou vrijdag 27 september zes jaar oud worden, maar wordt nu op dezelfde dag begraven. Gregory: “We waren hard bezig om een heel leuk feestje te geven, samen met zijn buurjongetjes, en toen gebeurde er dit.”

[quads id=1]

“Als ik nu moet kiezen: dat ik daar lig en hij hier staat, dan had ik dat gedaan”, vertelt de vader in tranen.

Video

Bekijk hier de video met de oproep:

Gister is onze lieve buurjongen V-Shawn door een noodlottig ongeval omgekomen. Dit kleine mannetje zijn roots liggen op Curaçao en zijn moeder zou hem daar ontzettend graag willen heen brengen en hem daar begraven hun familie. Hiervoor is geld nodig!

Wil je ook doneren of wil je meer weten? Klik dan hier
https://getfunded.nl/campagne/7442-v-shawn-zijn-laatste-plekje

Bron:

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/crowdfundactie-voor-verdronken-v-shawn/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland