Woningen leerkrachten compleet overhoop gehaald tijdens vakantie in Paramaribo

school Suriname
Terwijl de juffen aan het genieten waren van hun vakantie in Paramaribo kregen ze bericht dat er was ingebroken in hun woning. De dieven hebben een complete ravage achtergelaten.

[quads id=1]

De leerkrachten voelen zich door de vele inbraken onveilig en zullen pas terugkeren naar hun standplaats als de woningen zijn voorzien van dievenijzer. Want dit kan zo niet langer. Hebben ze gelijk? Deel dit bericht zodat de boodschap de juiste mensen bereikt.

[quads id=1]

Vakantie Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: Inbraak in leerkrachtenwoningen OS Campagniekreek. Drie leerkrachten van OS Compagniekreek keren pas terug naar hun standplaats wanneer hun woningen zijn voorzien van dievenijzer. De onderwijsgevenden genoten in Paramaribo van hun vakantie toen zij bericht kregen dat in drie van de negen leerkrachtenwoningen is ingebroken.

Leerkrachten Suriname

[quads id=1]

school Suriname

Zij vertrokken donderdag halsoverkop naar het dorp en troffen een complete ravage aan. De onverlaten zijn ervandoor gegaan met twee televisietoestellen, twee gascylinders en persoonlijke spullen. Verder hebben de inbrekers de stroomtoevoer van de woningen uitgeschakeld. De leerkrachten hebben aangifte gedaan bij de politie van Brokopondo, maar hebben tot nu toe niets vernomen over het onderzoek.

Niet meer veilig

Leerkracht Geroldina Kastioe vertelt aan de krant dat dit niet de eerste inbraak is. Zij verzorgt al zes jaren les in het dorp en voelt zich met de vele inbraken niet meer veilig. De woningen van de leerkrachten staan tegenover de OS Compagniekreek. Het complex is niet verlicht en een er is geen omrastering. Achter de woningen belemmert een bosschage het overzicht.

Minister van onderwijs

De gedupeerde leerkrachten hebben de minister en de directeur van Onderwijs vrijdag per brief geïnformeerd over de situatie. Ook hebben zij gevraagd om veiligheidsmaatregelen te treffen. Blijven die uit, dan zullen zij niet vertrekken vóór aanvang van het nieuwe schooljaar.

[quads id=1]

Traditioneel gezag

Een deel van de leerkrachten woont in de stad en werkt in dat gebied. “Het gebeuren werkt demotiverend op ons. We voelen ons niet meer veilig. De huizen zijn niet voorzien van ijzerwerk.” De leerkrachten hebben nog geen contact gehad met het traditioneel gezag van het dorp.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2019/09/16/leerkrachten-doen-aangifte-bij-politie-suriname-ze-voelen-zich-niet-veilig-meer-op-school/

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/09/17/inbraak-in-leerkrachtenwoningen-os-campagniekreek/

Geschreven door Naomi Hoever
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland