Documentaire maakster Cindy Kerseborn uit Suriname is overleden (video’s)

overleden Suriname
Cindy Kerseborn is er niet meer. De Documentairemaker uit Paramaribo is 62 jaar geworden. Vele mensen delen hun herinneringen aan haar op social media.

[quads id=1]

Deze, van Roy Ristie, wilde wij graag met jullie delen. Bekijk de link om het te lezen. Kijk ook naar de video’s over haar. Wij van FamilieNieuws wensen haar nabestaanden, vrienden en collega’s heel veel sterkte met dit verlies.

[quads id=1]

Overleden

Cindy Kerseborn
1956-2019

Uit Suriname Paramaribo – In de leeftijd van 62 jaar

Cindy Kerseborn was een onafhankelijke onderzoeker en documentaire maker. In de afgelopen jaren heeft ze zich gefocust op het werk van Caribische schrijvers uit het Westen en organiseerde ze literaire debatten en tentoonstellingen rond het werk van deze auteurs.

In de afgelopen jaren heeft ze een documentaire gemaakt over het werk van Edgar Cairo (Edgar Cairo: ‘Ik ga dood om je hoofd’, 2010) en Frank Martin Arion (Yu di Kòrsou, 2013). De film die ze maakte over Astrid H. Roemer’s werk (De wereld heeft gezicht verloren, 2015) zorgde voor hernieuwde aandacht voor het werk van deze ‘afwezige’ auteur binnen de literaire canon.

~ Roy Ristie ~

Bekijk dit artikel om meer over haar te lezen:

Video’s

Bekijk hier ook een aantal video’s van en over haar:
[quads id=1]

overleden Suriname
Foto van Merlijn Domernik

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland