44-jarige advocaat doodgeschoten in Amsterdam (video)

doodgeschoten Amsterdam
Het lijkt allemaal wel een film. De situatie in Nederland begint echt uit de hand te lopen.

[quads id=1]

In Amsterdam is zojuist een advocaat doodgeschoten. Hij was onder meer raadsman van een kroongetuige in het grote liquidatieproces tegen de criminele organisatie van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en kijk naar de video omtrent de omstreden zaak

[quads id=1]

Doodgeschoten Amsterdam

Het parool schreef het volgende hierover: In Buitenveldert is advocaat Derk Wiersum (44) doodgeschoten. Hij was onder meer raadsman van Nabil B., kroongetuige in het grote liquidatieproces tegen de criminele organisatie van de voortvluchtige Ridouan Tagh

Vanmorgen

Om 7.30 uur kreeg de politie een melding van de schietpartij op de Imstenrade in Buitenveldert.

[quads id=1]

doodgeschoten Amsterdam

De schutter is volgens de woordvoerder van de politie te voet gevlucht in de richting van de Van Boshuizenstraat in Amsterdam. Het zou gaan om een man van tussen de zestien en twintig jaar oud. Hij heeft een slank postuur, is zo’n 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en had een capuchon op.

Kroongetuige

Nabil B., wiens advocaat het slachtoffer van de schietpartij in Buitenveldert is, werd vorig jaar maart gepresenteerd door justitie als belangrijke kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, met Ridouan Taghi en Said Razzouki (de meest gezochte criminelen van Nederland) als kopstukken van een gevreesde moordbende.

Onschuldige broer

[quads id=1]

De Utrechter (32) was betrokken bij meerdere liquidaties en kent de organisatie van binnenuit. Omdat hij zelf klem kwam te zitten in het criminele milieu, besloot hij over te lopen naar justitie. Een week nadat hij als kroongetuige werd gepresenteerd, werd zijn volstrekt onschuldige broer als vergelding vermoord in Noord.

Direct daarna werden zijn andere familieleden in allerijl in safehouses ondergebracht. Zij worden nog steeds intensief beschermd.

[quads id=1]

Bescherming

Recent werd bekend dat Nabil B. zo ontevreden is over de bescherming die het Team Getuigen Bescherming (TGB) biedt, dat hij een deel van zijn beschermingsdeal met het OM heeft opgezegd. Daarmee verklaart hij zichzelf als het ware vogelvrij en zet hij het OM onder druk om zijn veiligheidssituatie te verbeteren.

Video

Bekijk hier een video over de zaak:

[quads id=1]

Bron:

https://www.parool.nl/amsterdam/advocaat-kroongetuige-nabil-b-doodgeschoten-in-buitenveldert~bf9e0a4f3/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland