Man trouwt met 11-jarig nichtje – buitenland (video)

trouwen meisje
We weten dat het er in bepaalde landen anders aan toe gaat. Maar een meisje van 10 in het buitenland is toch hetzelfde gebouwd als een meisje van 10 in bijvoorbeeld  Suriname?

[quads id=1]

Zo een kindje is toch helemaal niet ready om een man te ‘ontvangen’ want dat is wat er gebeurt tijdens de huwelijksnacht. Kijk naar de misselijkmakende video. Het meisje lacht, maar ze heeft waarschijnlijk geen idee wat er gebeurt. Die man is niet alleen 11 jaar ouder, hij is ook haar neef. Deze mensen moeten toch gestopt worden, of moeten we accepteren dat het hun traditie is?

[quads id=1]

Meisje trouwt met neef

Bekijk hier de video van een 11-jarig meisje dat met haar 22-jarige neef op het platteland van Iran trouwt. De bruiloft vond vorige week plaat. De bruid en bruidegom zitten naast elkaar en knuffelen. Hun families kijken toe terwijl een traditionele mullah de ceremonie leidt.

[quads id=1]

Toestemming van de ouders

De mullah vraagt ​​de bruid: “Fatima, gaat u ermee akkoord om met Milad Jashani te trouwen?” De bruid zegt: “Met toestemming van mijn ouders, ja.” De bruidegom zegt: “Ja, dat doe ik”, en ze trouwen en hun gezinnen juichen.

Wetboek

Artikel 1041 van het Iraanse burgerlijk wetboek zegt dat als je wilt trouwen met een meisje van 12 jaar of jonger – of een jongen van 14 jaar of jonger – je eerst toestemming moet krijgen van de rechter.

[quads id=1]

trouwen meisje

Hoewel Iran zegt dat het niet meer gebruikelijk is, komen kindhuwelijken toch nog voor in sommige landelijke gebieden van het land. De beelden, gepost op sociale media en op de staatstelevisie, veroorzaakten gelukkig toch verontwaardiging in het land.

Ongeldig verklaard

Twee dagen later verklaarde de officier van justitie het huwelijk ongeldig. De ouders en de Mullah worden aangeklaagd. De families zeggen echter dat ze de twee zo snel mogelijk weer laten trouwen.

Bekijk hier de video ervan:

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland