Leerkrachten doen aangifte bij politie Suriname – ze voelen zich niet veilig meer op school

school Suriname
De leerkrachten van een school in Suriname hebben aangifte gedaan bij de politie.

[quads id=1]

Er is weer bij ze ingebroken en de dieven hebben heel wat spullen meegenomen. Door middel van de media willen ze een beroep doen op het ministerie. Er moet iets gebeuren want ze voelen zich niet veilig meer. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Deel het met anderen zodat het de juiste personen bereikt.

[quads id=1]

School in Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Leerkrachten OS Compagnieschool zijn inbraken beu. Leerkrachten die werkzaam zijn op OS Compagnieschool in Brokopondo willen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur garantie over de veiligheid. Het komt vaak voor dat er inbraken worden gepleegd in de onderwijzerswoningen. Afgelopen week was het weer raak.

Binnen een jaar

“In een jaar tijd is er voor de tweede keer bij mij ingebroken,” zegt leerkracht Dulcine Steenberg aan Starnieuws. Nu ben ik mijn televisietoestel kwijt en twee gascylinders. Ik weet niet hoe ik die spullen weer moet aanschaffen. De dieven zijn er ook vandoor gegaan met bezittingen van twee andere collega’s.

[quads id=1]

Goede verlichting

De leerkrachten hebben aangifte gedaan bij de politie van Brokopondo. Daarnaast zijn zij ook geweest naar het ministerie om de situatie te bespreken. De klachten zijn vervat in een brief die in behandeling is genomen door Onderwijs. De leerkrachten willen dat er goede verlichting komt op het lerarencomplex. Daarnaast moeten de huizen worden voorzien van diefijzer.

[quads id=1]

Veiligheid

“Wij hebben gevraagd om de maatregelen te treffen voordat de school begint, want wij voelen ons niet meer veilig”, zegt Steenberg. Het wachten is nu op het antwoord van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De leerkrachten hopen dat met voortvarendheid de veiligheid op het complex wordt verbeterd.

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/54607

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland