In Suriname geboren Sitalsing start volgende maand superhoge functie bij politie in Nederland (video)

Nederland Suriname
De in Suriname geboren Martin Sitalsing wordt de nieuwe baas de politie Midden-Nederland.

Hij is dan de eerste allochtoon met zo een hoge functie binnen de politie in Nederland. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Kijk ook naar een video over hem. Uiteraard zijn wij uit Suriname heel trots op hem en feliciteren hem van harte. Helpen jullie ons mee met de felicitaties? Die kun je plaatsen onder dit bericht.

In Suriname geboren

Dvhn Nederland schreef het volgende hierover: Lentis-bestuursvoorzitter Martin Sitalsing (57) is per 1 oktober de nieuwe chef van de politie-eenheid Midden-Nederland met Utrecht als standplaats.

Twee maanden geleden werd de naam van Sitalsing al genoemd voor deze functie. Sinds deze week is het officieel, zo laat hij desgevraagd weten. ,,De handtekeningen zijn gezet.’’

Politie Amsterdam

Sitalsing werkte tot 2012 bij de politie, onder meer als districtschef in Groningen en als korpschef in Leeuwarden en Twente. Hij begon bij de politie in Amsterdam. Na zijn vertrek bij de politie ging hij aan de slag bij Jeugdzorg en om vervolgens leiding te gaan geven aan Lentis.

Vertrek uit Groningen

In de tijd dat hij carrière maakte bij de bij de politie sloot hij niet uit ooit eens elders te gaan werken. Een grotere twijfel had hij over een vertrek uit Groningen, zo zei hij in een interview met deze krant in 2001: ,,Het bevalt me uitstekend in het Noorden, ik weet niet of ik hier wel weer weg wil.’’

Nederland Suriname

Video

Martin zat al eerder bij de politie. Hij vertrok daar in 2011. Kijk hier naar een video van zijn vertrek. Hij zei toen al dat de deur op een kiertje stond. En inderdaad he is back:

Eerdere berichten:

In Suriname geboren Sitalsing krijgt superhoge functie bij politie in Nederland (video)

Bron:

https://www.dvhn.nl/groningen/Vertrek-Martin-Sitalsing-nu-officieel-24809378.html