2 kinderen dood – Gezin uit Rotterdam getroffen door brand tijdens vakantie logeer partijtje (video’s)

brand Rotterdam
Een vreselijk brand in Nederland. Een familiedrama voor een gezin uit Rotterdam en uit Brabant. 2 kinderen zijn overleden na de brand in een houten woning tijdens een logeer partijtje.

Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video’s. Zoveel vuur? De politie gaat niet uit van opzet, maar ze onderzoeken de zaak wel. Het zal toch niet?

Vakantie in Nederland

Bij een brand in het Brabantse Strijbeek zijn zaterdagnacht twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven gekomen. Een van de kinderen komt uit Rotterdam.

Houten woning

Het Rotterdamse gezin was op bezoek bij oma. Ook een logeetje uit de buurt bracht de nacht door in het houten chalet. Toen de brand uitbrak lagen de oma en de drie kinderen te slapen.

brand Rotterdam

De vader en moeder van de kinderen sliepen in een naastgelegen huisje. De vader van het gezin uit Rotterdam probeerde de brandende woning nog binnen te gaan, dat lukte niet en hij raakte daarbij gewond.

Oma en kleinkind

De oma kon met een van haar kleinkinderen nog op tijd naar buiten komen. In het begin was er nog hoop dat ook de twee andere kinderen het huis uit waren gevlucht. De politie is met politiehonden in het bos op zoek gegaan naar de kinderen. Korte tijd later werden hun lichamen aangetroffen op de eerste verdieping van het chalet.

De politie gaat niet uit van opzet

Hoewel er geen aanwijzingen zijn van een strafbaar feit of verwijtbaar gedrag heeft de politie toch een onderzoek ingesteld. Dat wordt altijd gedaan als er sprake is van een niet natuurlijke dood, in dit geval als iemand overlijdt aan een ongeval. Dat onderzoek bestaat onder andere uit een forensisch onderzoek, een schouw van de twee lichamen en een tactisch onderzoek door de recherche. De omgeving van de woning is gemarkeerd als plaats delict, al gaat de politie niet uit van opzet.

Er zal contact gezocht worden met de scholen waar de twee jongens op zitten. Uit privacyoverwegingen deelt de politie vooralsnog niet meer informatie.

Bekijk hier wat video’s:

Bron:

https://www.rijnmond.nl/nieuws/186107/Rotterdams-gezin-getroffen-door-chalet-brand-in-Brabant-twee-kinderen-dood