“Waarom is mijn broer doodgeschoten?” Familie 25-jarige Furgill uit Suriname eist antwoorden (video’s)

broer doodgeschoten Suriname
De familie eist duidelijkheid over de dood van 25- jarige gouddelver Furgill Aloeboetoe. Tot nu toe heeft de familie niets gehoord.

[quads id=1]

Hij werd doodgeschoten op de concessie van Goldmines. Maar door wie? En waarom? De familie weet niets. Hebben ze geen recht op de waarheid? Moeten ze inderdaad een rechtszaak tegen de Staat beginnen om schadevergoeding? Of moeten ze het gewoon laten rusten? Zou jij dat kunnen als je broer ineens nooit meer thuiskwam? Bekijk het bericht om te lezen wat de familie zegt en kijk ook naar de (oudere) video’s.

[quads id=1]

Gouddelver Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: FAMILIE EIST DUIDELIJKHEID OVER DOOD GOUDDELVER. Familieleden van de 25-jarige Furgill Aloeboetoe, die op 28 juli is doodgeschoten op een concessie van Rosebel Gold Mines, verzetten zich dat deze zaak in de doofpot belandt.

[quads id=1]

Broer dood geschoten

Zij staan erop dat ze op de hoogte worden gebracht van het resultaat van het politieonderzoek, maar hebben tot nu toe hierover niets gehoord. “We willen precies weten wat er is gebeurd en vooral wat de reden is geweest om mijn broer dood te schieten. We willen niet langer leven met vraagtekens, maar willen duidelijkheid om de pijn te verminderen”, zegt Whitney Aloeboetoe, zus van de overledene, tegen de Ware Tijd.

De familie heeft twee advocaten in de arm genomen om een rechtszaak tegen de Staat te beginnen om schadevergoeding. “Mijn broer was illegaal in het gebied, maar wat hij gedaan zou hebben, het doodschieten van iemand is verregaand”, stelt de zus. De advocaten zullen binnenkort in een brief aan de autoriteiten eisen om te worden geïnformeerd over het onderzoek.

[quads id=1]

Na de begrafenis

“Er was aan ons gezegd dat we na de begrafenis van mijn broer meer zouden horen over het schietincident in Suriname. We hebben onze telefoonnummers achtergelaten bij de politie maar we zijn nog niet gecontact”, zegt Aloeboetoe.

De zus brengt in herinnering dat de familie nog steeds de bezittingen van de doodgeschoten jongeman, waaronder een tas en mobiele telefoon, die hij bij zich had, niet heeft gekregen. De kleding die hij droeg is verbrand en dat noemt de familie een kwalijke zaak .

[quads id=1]

Kleren nodig

“Wij hebben die kleren nodig om in de kist te plaatsen en dat doen wij volgens onze marrontraditie. Als de kleding er niet is, kunnen we in principe niet begraven”, zei de zus toen tegen de krant. Aloeboetoe is overigens intussen begraven. Politievoorlichter Humphrey Naarden was niet bereikbaar voor commentaar.

Video’s

Bekijk hier verschillende (oudere) video’s over het incident:
Bekijk hier ook een video van haar in gesprek met TBN Prime Alert:

Bekijk hier de video’s waarin mevrouw Pokie luistert naar de menigte:

[quads id=1]

Marowijne Suriname poste de volgende video:
Delegatie regering weg gejaagd, en uitgescholden door boze menigte te #Brokopondo #Romapit In de delegatie zat onder andere : DC Finisi, Minister Akimboto, Getrouw, en Dikan (alvast onze excuses voor de krachttermen)

Ook ABOP voorzitter Brunswijk ging op oriëntatiebezoek:

Eerdere berichten:

Diana Pokie: ‘De DC en de regering moeten mij dankbaar zijn. Ik heb die rust teruggebracht’ – Onrust IamGold Suriname (video’s)

Zonder kleding kan doodgeschoten Furgill uit Suriname misschien niet begraven worden (video’s)

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/09/13/familie-eist-duidelijkheid-over-dood-gouddelver/

Geschreven door Gilliamo Orban
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland