Lichaam zakenman uit Nederland gedumpt in zijn eigen septic tank – zijn vrouw aangehouden (video’s)

Nederland Afrika
‘Vreselijk en dat op vrijdag de 13de’ zegt de diepbedroefde zus van de zakenman uit Nederland. Zij vertelt haar verhaal aan de krant.

[quads id=1]

Het lichaam van haar broer is zojuist gevonden in Afrika. 8 weken nadat de zakenman verdween. Hij was gedumpt in de septic tank op zijn eigen landgoed. Zijn vrouw hebben ze aangehouden. Bekijk het bericht voor meer informatie en bekijk ook de video’s van de vreselijke vondst. Echt een wrede manier om dood te gaan. Waarom? Misschien omdat hij heel veel geld had?

[quads id=1]

Zakenman uit Nederland

overleden Nederland

De Stentor schreef het volgende hierover: Lichaam oud-topman Philips terecht: Acht weken na zijn verdwijning in Kenia is het lichaam van de Nederlandse Tob Cohen (69) gevonden. Dat bevestigt zijn zus tegenover deze site. Het stoffelijk overschot van de golfmagnaat en oud-topman van Philips lag in een septic tank op zijn eigen landgoed.

[quads id=1]

,,Vreselijk, vreselijk’’, zegt Cohens zus onthutst in een eerste reactie vanuit de tuin van het landgoed van haar broer. De septische put waarin zijn stoffelijk overschot werd gedumpt, is volgens haar zo’n twintig meter diep. ,,We staan hier nu te wachten op de dingen die gaan komen. De omgeving van de put is afgeschermd omdat ze niet willen dat we zien hoe het lichaam eruit wordt gehaald’’, vervolgt Gabrie van Straten.

Derde verdachte

Het stoffelijk overschot werd volgens haar gevonden op aangeven van een derde verdachte. ,,Die is gaan praten en vertelde waar Tobs lichaam werd gedumpt. Eerder vanmiddag hebben ze het dan gevonden’’, verzucht de 67-jarige Gabrie van Straten. ,,Uitgerekend op vrijdag de 13e.’’

[quads id=1]

Nederland Afrika
Ze is sinds gisteren met haar echtgenoot in Kenia. Cohens zus wilde met haar aanwezigheid druk uitoefenen. ,,Het onderzoek verliep langzaam en hoe langer het duurt, hoe minder kans dat de zaak wordt opgelost. Nu zijn we dan eindelijk een stap verder.

Zijn lichaam

Het lichaam van mijn broer is terecht. Vreselijk, maar tegelijk ook heel mooi dat Tob gevonden is terwijl wij hier zijn.’’

Tobs lichaam werd gevonden op aangeven van een derde verdachte die is gaan praten

[quads id=1]

Van Straten wilde vooral ook druk uitoefenen op Cohens echtgenote. Die werd twee weken geleden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van haar Nederlandse man. Cohens zus hoopte dat Sarah W.K. bij het zien van haar schoonzus uit Nederland zou gaan praten zodat de waarheid boven tafel zou komen. Die hoop bleek vals.

Ze moet behandeld worden

De Keniaanse ontkent elke betrokkenheid maar werd gisteren desondanks officieel aangeklaagd voor moord. De vrouw moet van de rechter psychisch worden onderzocht.

Tweede verdachte

[quads id=1]

Gisteren werd bekend dat de politie in Nairobi een tweede verdachte heeft opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van Cohen (69). De vrouw moet van de Keniaanse rechter psychisch worden onderzocht.

Politie uit Nederland

De Keniaanse politie zoekt nog steeds uit wat er echt is gebeurd en krijgt daarbij hulp van Nederlandse politiemensen. Ook die zijn gisteren afgereisd en brengen vandaag een bezoek aan het Keniaanse team dat de zaak onderzoekt. ,,Er is al ontzettend veel werk verzet door collega’s, maar we hebben ze aangeboden om te kijken waar wij eventueel zouden kunnen helpen.

Eerdere moordzaak

[quads id=1]

De vondst van het lichaam van Tob Cohen in de septic tank doet sterk denken aan de moord op een andere Nederlander in Kenia, drie jaar geleden. Het stoffelijk overschot van de 77-jarige Jacobus van der Goes werd in juni 2016 – vijf maanden na zijn verdwijning – eveneens gevonden in een septic tank.

De doodstraf

De tuinman van Van der Goes werd gearresteerd omdat hij geld had opgenomen met de pinpas van Van der Goes. Hij werd in oktober 2018 ter dood veroordeeld vanwege de moord op de gepensioneerde Nederlander.

Bekijk hier de video’s:

Eerdere berichten:

Zakenman uit Nederland vermist in Afrika na ruzie met vrouw (video)

Bron:

https://www.destentor.nl/buitenland/lichaam-oud-topman-philips-terecht-vreselijk-en-dat-op-vrijdag-de-13de~a6da630a/?utm_source=browser_push&utm_medium=push&utm_campaign=stdc_st

Geschreven door Caspar Naber
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland