7 verdachten krijgen lage straf voor dodelijke ontvoering Jdesse Boerenveen uit Suriname in Amsterdam (video’s)

Amsterdam Suriname

Denise, Lloyd, Brian, Dolf, Michael, Jeffrey en Audrienne, die verdacht waren van betrokkenheid moord Jdesse Boerenveen uit Suriname in Amsterdam, lopen binnenkort allemaal weer op vrije voeten.

[quads id=1]

De eis was 7 jaar, maar de rechter heeft maximaal 9 maanden celstraf gegeven. Maakt het niet uit dat Jdesse doodsbang terug te zien was op de video? Is zijn dood dan geen vreselijke moord? Waarom zulke lage straffen? Of is het wel goed zo? Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en kijk naar de video’s over de zaak.
#overleden #moord #Suriname #Nederland #vermissing Opsporing Verzocht #politie Politie Nederland

[quads id=1]

Jdesse uit Suriname

Noordhollandsdagblad schreef het volgende hierover: Zeven verdachten van de zaak rond de gijzeling van de 40-jarige Jdesse Boerenveen zijn veroordeeld tot celstraffen tot 9 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk. De straffen zijn veel lager dan de eisen van de officier van justitie, omdat de rechtbank de drie hoofdverdachten niet verantwoordelijk vindt voor de dood van de Amsterdammer. De officier had celstraffen geëist tot 7,5 jaar.

[quads id=1]

Beroofd

Het slachtoffer werd op 1 december 2016 urenlang van zijn vrijheid beroofd in een garage in Wormerveer, mishandeld en in een auto gezet. Uiteindelijk kwam hij in Almere in het water terecht en verdronk. Jdesse Boerenveen uit Suriname werd op 22 december 2016 levenloos aangetroffen op een eilandje in het Gooimeer, tegenover het strandje in Almere.

[quads id=1]

Amsterdam Suriname
De overleden Jdesse
Hoofdverdachten

Als drie hoofdverdachten zag justitie de 41-jarige Lloyd B. uit Assendelft, de 40-jarige Audrienne C. en de de 37-jarige Michael F. Zij zouden het slachtoffer van Wormerveer naar Almere hebben gebracht en onder druk hebben gezet. Boerenveen zou naar verluidt een oplichter zijn geweest, die veel mensen nog geld schuldig was.

Maximaal 9 maanden

Twee van de drie hoofdverdachten zijn veroordeeld voor het beroofd houden van de vrijheid van het slachtoffer. Lloyd B. kreeg hiervoor 9 maanden celstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk en F. kreeg 8 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. B. had het slachtoffer tot tweemaal toe bedreigd met een vuurwapen. De rechtbank sprak C. vrij wegens gebrek aan bewijs.

[quads id=1]

Andere verdachten in deze zaak, die betrokken waren geweest bij het vasthouden van het slachtoffer in de garage in Wormerveer, kregen ook mildere straffen.

Hogere straf voor Denise

Garagehouder garagehouder Jeffrey K. is veroordeeld tot 135 dagen celstraf, waarvan 90 dagen voorwaardelijk plus 90 uur taakstraf. De 34-jarige Brian D. kreeg 196 dagen celstraf, waarvan 90 dagen voorwaardelijk en de 40-jarige Dolf M. 217 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk. Alleen Denise D. (40) kreeg een hogere straf dan de werkstraf van 240 uur, die het OM tegen haar had geëist.

[quads id=1]

Zij is veroordeeld tot 5 maanden celstraf, waarvan 3 voorwaardelijk. De rechtbank vond dat de strafeis tegen haar geen recht doet aan haar rol in het geheel.

Video’s:

Eerder berichten:

Video: Vermiste Jdesse Boerenveen dood teruggevonden

Denise, Lloyd, Brian, Dolf, Michael, Jeffrey en Audrienne verdacht van betrokkenheid moord Jdesse Boerenveen uit Suriname in Amsterdam (video)

Bron:

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190912_4600432/veel-lagere-straffen-in-fatale-gijzelingszaak-jdesse-boerenveen

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland