Over de kosten van de hotel kamer van de VP van Suriname in New York

adhin
Vice-president Adhin zal op 26 september aanstaande in New York de Algemene Vergadering van de VN (AVVN) toespreken namens president Desiré Bouterse.

[quads id=1]

De prijs van zijn ‘peperdure hotelkamer in New York’ is een veel besproken onderwerp. Het ministerie gaat hierop in. Bekijk het bericht om te lezen wat ze schrijven. Zien we liever dat de VP in een goedkoop hostelletje verblijft? Of mag je als VP best wel in een representatieve hotelkamer overnachten? Daar zit inderdaad een prijskaartje aan.

VP Suriname

Het NII Suriname schreef het volgende hierover: Suriname heeft hotelprijzen in New York niet in de hand. Suriname heeft prijzen voor hotelaccommodaties in New York en met name Manhattan niet in de hand.

hotel Suriname
Foto van FB
Michael Ashwin Adhin

Naar aanleiding van een gisteren in de media verschenen bericht als zou vicepresident Ashwin Adhin voor de high level week van de 74ste jaarvergadering van de Verenigde Naties in New York een peperdure hotelkamer geboekt hebben, legt Miriam Mac Intosh, directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, uit dat tijdens deze periode de druk op accommodaties in Manhattan toeneemt.

[quads id=1]

Daar maakt ook de vrije markt in Amerika ook gretig gebruik van door de prijzen op te schroeven. “De prijs schiet dan omhoog en dat heeft geen enkel landen en geen enkele delegatie in de hand”, zegt de directeur. “Rekening houdend met de vrije markt in New York en met name in Manhattan, zijn dit de normale en gangbare prijzen.”

[quads id=1]

Directeur Mac Intosch legt uit dat New York een van de duurste metropolen in de wereld is. De 193 landen die aan de algemene vergadering participeren, zijn grotendeels op hoog niveau aanwezig met delegaties van minimaal vijf man. Echter zijn er ook delegaties van wel 50 tot 60 man zoals de VS, Frankrijk, China en Afrikaanse landen. De aanwezigheid van dit aantal gasten doet de druk op accommodaties in Manhattan toenemen, met het opschroeven van de prijzen tot gevolg.

[quads id=1]

De gemiddelde prijs in New York zonder de high level week van de AVVN is minimaal 250 US dollar. Directeur Mac Intosch: “Maar met de AVVN en de druk op de accommodaties schiet de prijs omhoog en dat heeft geen enkel land en geen enkel delegatie in de hand.” Suriname reserveert daarom van tevoren, waardoor ons land nog geen exorbitante bedragen hoeft neer te tellen. Volgens de BUZA-directeur zijn dit realiteiten waarmee we moeten dealen.

[quads id=1]

Vice-president Adhin zal op 26 september aanstaande in New York de Algemene Vergadering van de VN (AVVN) toespreken namens president Desiré Bouterse. Ook minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken maakt deel uit van de delegatie, terwijl de vicevoorzitter van de Nationale Assemblee Melvin Bouva voor een andere meeting ook in New York zal vertoeven.

Bron:

https://www.deboodschap.today/suriname-heeft-hotelprijzen-in-new-york-niet-in-de-hand/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland