Meer over de zaak van Romano Meriba, de pleegzoon van president Bouterse Suriname – ‘aangever is spoorloos’

Meriba Bouterse Suriname
Of de beschuldigingen die zijn geuit aan het adres van Romano Meriba, de pleegzoon van president Desi Bouterse van Suriname, op waarheid berusten, moet goed onderzocht worden door de justitiële autoriteiten.

[quads id=1]

Echter, dit wordt momenteel bemoeilijkt door het wegblijven van de aangever G.P. Die had de zaak een dag voor de zitting weer ingetrokken. Waarom zou hij dat hebben gedaan?

[quads id=1]

Bouterse Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: ‘AANGEVER IN ZAAK MERIBA SPOORLOOS’. Het is onbekend waarom G.P. zijn aangifte in de zaak Meriba heeft ingetrokken, zegt politievoorlichter Humphrey Naarden.
Het is onbekend waarom G.P. zijn aangifte in de zaak Meriba heeft ingetrokken, zegt politievoorlichter Humphrey Naarden. Foto: dWT Archief

Of de beschuldigingen die zijn geuit aan het adres van Romano Meriba, pleegzoon van president Desi Bouterse, daadwerkelijk op waarheid berusten, moet goed onderzocht worden door de justitiële autoriteiten. Echter, dit wordt momenteel bemoeilijkt door het wegblijven van de aangever G.P.

[quads id=1]

Drugszaak

Hoewel er aangifte tegen Meriba is gedaan voor zware mishandeling en betrokkenheid bij een drugszaak, heeft het Openbaar Ministerie tot nu toe geen gronden om hem nog een keer achter de tralies te zetten. De ex-veroordeelde is na verhoor heengezonden, omdat de aangever geen confrontatie is aangegaan bij de politie.

De bedoeling was om G.P. op het bureau met Meriba te confronteren, zegt hoofdinspecteur Humphrey Naarden. De confrontatie is volgens de autoriteiten een cruciale stap in het onderzoek. Hierbij wordt het waarheidsgehalte van een beschuldiging getoetst. De uitkomst hiervan is mede bepalend voor het besluit om een verdachte in verzekering te stellen.

[quads id=1]

Zaak ingetrokken

De aangever is volgens Naarden een dag vóór het verhoor van Meriba naar de politie geweest om de zaak in te trekken. De reden hiervoor is niet bekend. G.P kreeg van de politie te horen dat de zaak niet ingetrokken kan worden vanwege de ernst van de aantijgingen. “De politie heeft de man verteld dat het om een vrij ernstige zaak gaat. En de aangifte wordt heel serieus genomen.”

Meriba Bouterse Suriname
Foto van Facebook

Meriba had zich vorige week, nadat de zaak viraal ging, aangemeld bij de politie met zijn advocaat. Hij is flink aan de tand gevoeld door de sterke arm en hierna heengezonden. “We kunnen die aangever nu niet horen. Hij heeft zichzelf onvindbaar gemaakt voor de politie”, zegt de politietopper. Ook de familie van de aangever weet niet waar G.P zich bevindt.

[quads id=1]

Zwaar mishandeld

Meriba en een andere beruchte crimineel zouden samen met vier anderen G.P. zwaar hebben mishandeld om een mislukte drugsdeal waarbij cocaïne naar Nederland zou moeten worden gebracht. Het slachtoffer zou hebben verklaard dat hij de coke nooit in handen kreeg.

Zelf zou Meriba bij zijn verhoor hebben verklaard dat hij niets met de zaak te maken heeft en niet snapt waarom mensen hem in een kwaad daglicht stellen. De reactie van de aangever bij het verhoor was volgens Naarden cruciaal. “De zaak is wel nog in onderzoek, dus wij wachten af”, aldus de politiefunctionaris.

[quads id=1]

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Meriba in aanraking is gekomen met politie Suriname. Hij is in 2002, 2005 en 2015 achter de tralies beland voor zware misdrijven die voor veel ophef in de samenleving zorgde.

Gerelateerde berichten:

Pleegzoon van Bouterse, Romano Meriba, is eerder op vrije voeten!

Vermist: Leroy Jeffrey Dubos, ook bekend als Kuiken

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/09/11/aangever-in-zaak-meriba-spoorloos/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland