Nederlander reed man in Suriname dood en vluchtte (video)

Nederland Suriname
De politie in Suriname is nog steeds opzoek naar Nederlander Remi van der V. Hij zou John Struiken hebben doodgereden en is daarna gevlucht.

[quads id=1]

De Nederlandse media is met de doodrijder in gesprek gegaan. Het verhaal is vandaag uitgebreid aanbod geweest in de Nederlandse media. Bekijk de video. Een heftige confrontatie met de doodrijder en nabestaanden. Hoe nu verder?

[quads id=1]

De Telegraaf van Nederland schreef het volgende: Surinaamse politie jaagt op Nederlander die voetganger doodreed. De politie in Suriname jaagt op een Nederlandse automobilist, die vorig jaar in een buitenwijk van Paramaribo een voetganger doodreed en daarna als een dief in de nacht het land uit vluchtte.

Volgens de Surinaamse politie en het openbaar ministerie gaat het om de Nederlander Remi van der V., die op 17 april 2018 John Struiken aanreed. Justitie heeft in Suriname nu een landelijk opsporingsbericht met foto en signalement van Van der V. verspreid.

Ⓒ DOSSIER VAN DEN HEUVEL RTL 4

[quads id=1]

John Struiken stond de bewuste avond in de berm van een doorgaande weg in het district Wanica te plassen, toen hij plotseling door een bestelbusje werd geschept.

Het slachtoffer vloog meters door de lucht en kwam een stuk verder neer. Struiken overleed korte tijd later. Zonder zich om het slachtoffer te bekommeren, ging de bestuurder er in de bestelbus vandoor. Politieonderzoek wees uit dat Remi van der V. de vermoedelijke bestuurder is.

Volgende

De Nederlander reed naar huis, pakte zijn spullen en vluchtte volgens de Surinaamse politie dezelfde avond via de jungle naar buurland Frans Guyana. Vanuit hoofdstad Cayenne nam Van der V. een vlucht naar Parijs en reisde van daaruit door naar Nederland. Sindsdien houdt hij zich ons land schuil voor de Surinaamse justitie.

[quads id=1]

Op verzoek van Nederlandse nabestaanden van Struiken boog Telegraaf-misdaadjournalist John van den Heuvel zich afgelopen maanden over de zaak. Hij ontdekte de huidige verblijfplaats van Van der V., waarna op een locatie in Zwolle een heftige confrontatie plaatsvond tussen de broer van het slachtoffer en de verdachte Remi van der V. Beelden zijn te zien op deze site en vanavond in een uitzending van Dossier Van den Heuvel (RTL4, 21.30 uur).

[quads id=1]

Politiewoordvoerder Humprey Naarden van de politie in Paramaribo bevestigt dat Remi van der V. nog altijd wordt verdacht van doorrijden na een aanrijding en het achterlaten van een hulpeloos slachtoffer. Omdat Nederland geen eigen onderdanen uitlevert overweegt het OM in Suriname bij verstek te berechten en hem internationaal te laten signaleren via Interpol.

Bekijk hier de video erover:

[quads id=1]

Bekijk hier een video van het incident:

Eerdere berichten:

Video – Opsporing!! Doodrijder van 59-jarige voetganger te Suriname

Bron:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1340199129/surinaamse-politie-jaagt-op-nederlander-die-voetganger-doodreed

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland