Bekendmaking: Moderne busterminals Ondrobon deze maand in gebruik (video’s)

bus Paramaribo
De nieuwe busterminal te Ondrobon in Paramaribo is bijna helemaal af. Het nieuwe overdekte busstation met schone toiletten wordt deze maand eindelijk opgeleverd

[quads id=1]

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de nieuw video’s erover. Let op: Na de officiële opening is de terminal niet meer toegankelijk voor ander vervoer!! Deel het met een ieder zodat ze op de hoogte zijn.  Nu word je niet meer helemaal natgeregend als je op de bus wacht. Zijn jullie er blij mee?

[quads id=1]

‘Ondrobon’ te Paramaribo

De Ware Tijd schreef het volgende hierover: Busterminals Ondrobon deze maand in gebruik. Als alles volgens planning verloopt, worden de veelbesproken drie overdekte busterminals te Ondrobon uiterlijk over twee weken in gebruik genomen. Dit bevestigt onderdirecteur Civieltechnische Werken Satish Mohan van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. “Bouwkundig is alles al in orde. Het gaat nu om de inrichting en het logistieke gedeelte die worden afgerond.”

[quads id=1]

Bouwkundig in orde

De terminals staan aan de Dokter Sophie Redmondstraat te Paramaribo; de eerste terminal tussen de Zwartenhovenbrug- en Waaldijkstraat, de tweede tussen de Waaldijk- en Hofstraat en de derde tussen de Hof- en Fred Derbystraat. Het was de bedoeling ze veel eerder op te leveren, maar door omstandigheden stagneerde het werk.

Het ministerie informeert alle belanghebbenden over de voorwaarden voor het gebruik van de terminals. Die worden overigens al dagelijks gebruikt door autobestuurders die er voor korte of langere tijd parkeren. Ook passagiers die gebruikmaken van openbaar vervoer wachten in de terminals op bussen die daar nu officieel nog niet mogen parkeren.

[quads id=1]

Niet meer voor ander vervoer

Mohan zegt dat de terminals na de officiële opening niet meer voor ander vervoer toegankelijk zullen zijn. Het is nog onduidelijk voor welke busroutes de standplaatsen bestemd zijn. Het ministerie zal dit nog bekendmaken.

Bussen zullen passagiers laten uitstappen in de terminal, om vervolgens direct te vertrekken naar een aangewezen plek. Daar zullen zij wachten tot zij volgens een roulatiesysteem aan de beurt zijn om in de terminal passagiers te laten instappen.

[quads id=1]

Laden en lossen

Er zal op toegezien worden dat laden en lossen ordelijk verloopt. Chauffeurs die goederen laten inladen, mogen voor een bepaalde tijd in de terminals. De nieuwe voorzieningen zijn deel van de ordening van het openbaar vervoer die het ministerie nastreeft. Het directoraat Transport maakte bekend dat er nu nog wordt gesproken met de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie.

Langere levensduur

Voor een langere levensduur is volgens Mohan bij de constructie gekozen voor galvaanstaal, dat corrosiebestendig is. Het materiaal gaat zeker dertig jaar mee en behoeft weinig onderhoud. Hij zegt dat het idee voor de terminals is ontstaan tijdens de uitvoering van een groot rioleringsproject van het ministerie.

Bekijk hier de video:

[quads id=1]

Bekijk hier een eerdere video erover:

Eerdere berichten:

Ondrobon Paramaribo wordt een goed overdekt busstation met schone toiletten

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/09/09/busterminals-ondrobon-deze-maand-in-gebruik/

Geschreven door Cheflin Paulus
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland