Irritaties en ruzies tijdens uitbetaling kinderbijslag Paramaribo – ‘Waarom kan het niet overgemaakt worden?’ (video)

Kinderbijslag Paramaribo
Rachel uit Paramaribo, die SRD 1800 voor haar drie kinderen is komen innen vertelt over de situatie aan de krant. Zij en meerdere ouders moesten uren in de felle zon wachten

[quads id=1]

Anderen moesten zelfs een hele dag vrij nemen. Waarom moet het zo lang duren? Mensen raken geïrriteerd. Er ontstaan ruzietjes. Kan het voortaan niet gewoon giraal gebeuren? Dit is toch niet normaal? Bekijk het bericht voor meer informatie. En kijk ook naar een video van de drukte. Hebben jullie de AKB al ontvangen?

[quads id=1]

AKB uitkering :Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: De uitbetaling van de kinderbijslag gaat niet vlot. Bij de uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB) die in deze weken plaatsvindt, doen zich vrijwel dagelijks chaotische taferelen voor. Onoverzichtelijke procedures, slechte organisatie en vooral hele lange wachttijden zorgen voor veel irritatie en soms zelfs een opstootje.

[quads id=1]

In de hitte

De hitte bij het kantoor Uitbetaling Sociale Voorzieningen op de hoek van de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat te Paramaribo is rond negen uur ’s morgens al moordend. Honderden mensen staan rond die tijd al uren ongeduldig te wachten. Sommigen zijn al om vier uur in de ochtend gearriveerd in de hoop als eerste aan de beurt te zijn.

[quads id=1]

Gewapende mannen

De gemoederen raken verhit wanneer laatkomers proberen voor te dringen. Militairen en andere geüniformeerde en gewapende mannen doen moeite om de menigte in toom te houden, maar slagen daar nauwelijks in. De onrust neemt alleen maar toe als een ambtenaar van achter een luikje roept dat pas om tien uur wordt begonnen met de uitbetaling.

“Om acht uur zei ze dat om negen uur zou worden begonnen”, moppert Rachel. “Ik snap dat echt niet. De geldwagen was er al vroeg en binnen zitten heel veel medewerkers. Dus waarom wachten? Dit is gewoon pesterij.” Ze is zelf om kwart over zes gearriveerd om de SRD 1.800 te innen waar ze voor haar drie kinderen recht op heeft .

[quads id=1]

Kinderbijslag Paramaribo
Foto van NII Suriname
Verlof nemen

Melvin is samen met zijn zus gekomen. Hij heeft twee kinderen, zijn zus vier. Ook dit duo was al vroeg ter plaatse. “Het is natuurlijk belachelijk dat lanti anno 2019 nog steeds niet in staat is om de kinderbijslag via de bank over te maken, zoals ze ook met de AOV doen. Dan heb je een dergelijke chaos niet. En als je je geld wilt hebben, moet je een dag verlof nemen omdat je urenlang in de rij moet staan. Niet alleen ik maar honderden andere mensen moeten dat. Alsof er niet gewerkt moet worden”, zegt Melvin oprecht verbaasd.

[quads id=1]

Schoolspullen kopen

Het is inmiddels kwart voor één als Rachel zichtbaar opgelucht eindelijk haar geld in ontvangst heeft genomen. “Ik ben doodmoe, maar voor zoveel geld is het toch wel de moeite waard. Ik kan er schoolspullen en kleren voor de kinderen van kopen. Want het zijn moeilijke tijden door de crisis waar we in zijn beland. Van de regering hebben we niets te verwachten, maar ik ben blij dat ze deze verplichting wel zijn nagekomen. Ook al is het natuurlijk veel te laat.”

De uitbetaling aan alle rechthebbenden begon op 15 augustus en gaat nog tot en met 16 september door.

Bekijk hier een video van een klagende burger:
...Je kan niet 4 u vanuit je huis gaan en nu al 10:30 am nog niet geholpen.
Zwangere vrouwen die zelf inde rij moeten staan voor kinderbijslag.Kunt u dit delen met de samenleving aub. Gemenelandsweg Paramaribo
Hoofdkantoor AKB…

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/09/04/chaos-en-irritatie-bij-uitbetaling-akb/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland