FHR Suriname levert in 1 keer 200 afgestudeerden af in Hotel Torarica Paramaribo (video’s)

FHR Paramaribo
Fantastische prestaties van oa Michelle Goede, Ritesh Ori, Khaleef Assin, Biddia Bissumbhar, Samora Grootfaam, Samantha Setroredjo, Regill Kasi, Gautam Jairam, Henk Saeri, Dwight Wandi, Ragni Rathipal, Rachelle Terborg en minister Sergio Akiemboto. Zij behoren tot de 200 afgestudeerden van FHR Institute Suriname in Paramaribo

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en om de vele video’s te bekijken. Gefeliciteerd!! Helpen jullie ons mee met de felicitaties? Die kun je plaatsen onder dit bericht. Like and share the good news.

FHR Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: FHR INSTITUTE LEVERT IN ÉÉN KEER TWEEHONDERD AFGESTUDEERDEN AF. Tweehonderd studenten van van het FHR hebben zaterdag hun bachelor of masterbul ontvangen in Torarica hotel Paramaribo

Het was een overweldigend schouwspel zaterdagavond in de Torarica Royal Ballroom in paramaribo toen tweehonderd studenten van FHR Institute hun bachelor- of masterdiploma kregen. Voor rector Hans Lim A Po is dit niet alleen een aanwinst voor de school, maar ook voor de samenleving.

Nieuwe generatie

“Tweehonderd afgestudeerden afleveren is niet niks. Het zijn individuen die met de competenties en vaardigheden die zij hebben meegekregen tijdens hun opleiding, moeten bijdragen aan het opbouwen van een samenleving. Zij zijn nu een nieuwe generatie van de maatschappelijke elite die het land tot ontwikkeling kan brengen.”

Lim A Po: “Tweehonderd is inderdaad een groot aantal, maar we zijn nog niet waar we willen zijn. Ons streven is om ongeveer zeventig procent van de studenten hun diploma aan te reiken binnen de aangegeven afstudeerperiode.” In plaats van de zestig masters nu, zouden er zeventig moeten zijn en er zouden niet 140 maar 160 bachelors moeten zijn afgestudeerd om het gewenste streven te halen.

Volgende stap

Payil Tjoen-Tak-Sen kreeg naast haar Bachelorsbul in Business Administration, richting Management Accounting, ook de onderscheiding ‘best bachelor’. “Het was zeker geen gemakkelijk traject, maar ik ben nog niet klaar. Mijn volgende stap is mijn masters in Accounting behalen.”

De keuze voor haar studie werd bepaald, toen ze zich realiseerde hoe leuk zij cijfers vindt. “Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik accounting zo interessant zou vinden. Zo leuk, dat ik erin wil masteren.” De afgestudeerde kan zich terugvinden in de opvatting van haar rector dat er professionals nodig zijn om het land verder op te bouwen.

Educatie en ervaring

“Tegenwoordig kun je niks zonder een graad of diploma, maar dat wil niet zeggen dat kennis even belangrijk is als ervaring. Dat speelt weliswaar ook een rol. Tijdens de stageperiode zie je dat bedrijven zwaar tillen aan zowel educatie als ervaring, maar kennis is toch heel belangrijk om als professional te opereren.”

Soraya Shakison studeerde af als ‘beste master’. Zij verkreeg haar masters in Human Resource Management. “Je mag het kunnen balanceren en afwegen van je studie en al het andere zeker een zware onderneming noemen. Maar met genoeg wilskracht en doorzettingsvermogen, staan wij dus hier vanavond.” Ze heeft nog geen vastomlijnde toekomstplannen. “Een ding staat wel vast voor mij: nu even rust.”

Eigen belang

Lim A Po gaf een belangrijke levensles mee aan de afgestudeerden: “Jullie diploma bewijst de competenties die jullie hebben geleerd om in een economische sfeer te kunnen opereren waar vooral eigenbelang leeft.”

Hij moedigde de afgestudeerden aan om niet te vallen voor de verleidingen van een samenleving die veelal in eigenbelang opereert. Hij hoopt dat zij met de kennis die zij bij het FHR hebben opgedaan, zullen bijdragen aan de samenleving door de juiste afwegingen te maken. “Ik heb het vaste vertrouwen dat jullie als medemens een verschil zullen maken.”

Video’s

Bekijk hier de video’s:

Eerdere berichten:

Minister Sergio Akiemboto heeft tweede Master opleiding succesvol afgerond in Suriname (foto’s)

Geslaagd: Mijn vrouw Tawanna Khadya Urmy Gietel – BBA ~ Paramaribo

Kathleen Djojopawiro en Prashant Gangapersad best gelaagden van FHR ~ Paramaribo

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/09/02/fhr-institute-levert-in-een-keer-tweehonderd-afgestudeerden-af/

Geschreven door Amanda Palis
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland