Heftige beelden – Orkaan Dorian richt vreselijk schade aan op de Bahama’s (video’s)

Bahama's Miami orkaan
Zeker 100.000 mensen op de Bahama’s zijn op de een of andere wijze getroffen door het natuurgeweld: De zwaarste orkaan die ze ooit gezien hebben.

[quads id=1]

De orkaan heeft verschrikkelijk veel schade aangericht. Bekijk de video’s om te zien hoe het er aan toegaat. Kijk ook naar de indrukwekkende video vanuit het oog van de orkaan. Florida en Miami zetten zich schrap. Het lijkt erop dat de orkaan daar naartoe gaat.

[quads id=1]

Orkaan Dorian

Noordhollandsdagblad schreef het volgende: Dorian richt grote schade aan op Bahama’s. De orkaan Dorian heeft een gigantische ravage veroorzaakt op de Bahama’s. Huizen zijn vernield, auto’s meegesleurd en hoogspanningskabels kapot getrokken. Zeker 100.000 mensen op de Bahama’s zijn op de een of andere wijze getroffen door het natuurgeweld. Onduidelijk is of er slachtoffers zijn gevallen. De storm gaat hoogstwaarschijnlijk aan land in de Verenigde Staten.

[quads id=1]

Bahama’s

De Bahamaanse premier Hubert Minnis zei dat de eilandengroep is getroffen door een orkaan “die we nog nooit in de geschiedenis van de Bahama’s hebben gezien”. “Waarschijnlijk is dit de droevigste dag uit mijn leven”, voegde Minnis daar aan toe.

In de VS worden inmiddels maatregelen genomen. Veel inwoners van de staten Florida, Georgia en South Carolina moeten evacueren. Ook is daar de noodtoestand uitgeroepen.

[quads id=1]

Evacueren

Volgens eerdere voorspellingen zou de orkaan maandag licht afzwakken en in de nacht van maandag op dinsdag net voor de oostkust van Florida naar het noorden afdraaien. Het is duidelijk dat Dorian in de komende dagen zeer traag in de richting van Florida trekt. Maar over wat daarna gebeurt, verschillen de berekeningen, meldt Weeronline.

Miami Florida

Zo is het nog onduidelijk of het oog van de orkaan aan land zal gaan in Florida. Ook een landfall in noordelijkere staten is mogelijk. De meerderheid van de berekeningen laat de kern van de orkaan op de Oceaan blijven en precies lang de kust van de Verenigde Staten trekken, maar ook dan is er nog sprake van groot gevaar.

Video’s

Bekijk hier de video’s:

[quads id=1]

[quads id=1]

[quads id=1]

Bron:

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190902_13450211/dorian-richt-grote-schade-aan-op-bahama-s?utm_source=google&utm_medium=organic

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland