Politie Nederland doet inval bij oprichter crowdfundingsite ‘Dream or Donate’ (video’s)

politie Nederland
De politie is ‘langs geweest’ bij de 28-jarige ondernemer die crowdfundingssite Dream or Donate opzette? Hij wordt namelijk door gedupeerde gebruikers beschuldigd van oplichting.

[quads id=1]

Hij bezit snelle auto’s en een enorme boerderij. Ze noemen hem een goede zakenman en rastafari. Of is hij toch een oplichter? Dit gebeuren is wel jammer. Mensen worden nu nog huiveriger om geld te doneren. Terwijl de meeste het echt wel nodig hebben. Velen zijn op deze manier ook geholpen. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video van gedupeerde zieken. Zij vertellen wat ‘Rasta Broer’ hen heeft ‘aangedaan’. Misschien is het allemaal een misverstand?

[quads id=1]

Donatie Nederland

De Telegraaf in Nederland schreef het volgende hierover: Politie-actie bij Dream or Donate. De politie Oost-Nederland heeft donderdag telefoons en een computer in beslag genomen van de bekende crowdfundingsite ’Dream or Donate’.

Dit bevestigt een politiewoordvoerster naar aanleiding van eerdere berichtgeving van Hart van Nederland. „Er zijn inderdaad gegevensdragers in beslag genomen”, laat de woordvoerster weten.

[quads id=1]

Nog geen strafbaar feit

Er is nog sprake van een oriënterend onderzoek, aangezien het nog niet duidelijk is of er sprake is van een strafbaar feit.

politie Nederland
Foto uit de Telegraaf

Robert-Jan Mastenbroek van Dream or Donate, die eerder beweerde dat hij slachtoffer was van hackers die zijn platform gekraakt zouden hebben, geeft nu toe bezoek gehad van de politie. „Agenten hebben telefoons en computer meegenomen om data te verzamelen”, zo laat Mastenbroek weten aan een verslaggever van Hart van Nederland.

[quads id=1]

Ze denken dat ze zijn opgelicht

De politie gaat kijken of Mastenbroek zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. Gebruikers van de doneer site die het vermoeden hebben dat ze zijn opgelicht, worden door de politie opgeroepen aangifte te doen. „We hebben deze aangiftes nodig om te kunnen beoordelen waar we precies mee te maken hebben en of er sprake is van een strafbaar feit”, aldus de politie.

[quads id=1]

Hele dure auto

De 29-jarige Mastenbroek rijdt ondertussen rond in een peperdure zilver-metallic Fiskler Karma, die hij samen met een heleboel huisraad sinds vorige week te koop aanbiedt via Marktplaats. „Gigantische wielen en een prachtige kont waar Jennifer Lopez jaloers op is”, omschrijft hij de bolide. Verder bezit hij een luxe boerderij bij Ommen van bijna een miljoen euro, voorzien van acht slaapkamers, een zwembad, bioscoop, bruine kroeg en fitnessruimte.

Bekijk hier de video’s erover:

[quads id=1]

Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2019/08/01/inzamelingsactie-over-overleden-15-jarge-soraya-bahadoer-uit-nederland-was-fake-news/

https://www.familienieuws.com/2018/06/13/video-eva-van-der-jagt-heeft-kanker-en-ze-gaat-overlijden-nederland/

https://www.familienieuws.com/2017/03/21/update-alle-8-tumoren-zijn-weg-bij-jermaine-de-wind/

Bron:

https://www.telegraaf.nl/financieel/1851806279/politie-actie-bij-dream-or-donate

Geschreven door BART MOS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland