Suriname zonder stroom door storing in Paramaribo

Stroom Paramaribo
Wauw, Suriname zat in het donker!! Vanwege een storing in Paramaribo zat bijna het hele land zonder stroom

[quads id=1]

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Hebben jullie ook last gehad van stroomuitval. of zitten jullie er nog middenin?
Storing te Paramaribo

De ware Tijd Suriname schreef het volgende: Landelijke black-out door storing Menckendam. Kort na vier uur vrijdagmiddag is landelijk de elektriciteitsvoorziening uitgevallen. Slechts de districten Marowijne, Nickerie en Coronie zijn niet getroffen door de black-out.

[quads id=1]

Bijna het hele land

De stroomuitval is veroorzaakt door een storing in het onderstation te Menckendam, verneemt dWT van minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen. Er wordt hard gewerkt om de situatie binnen een uur te normaliseren, aldus de bewindsman.

[quads id=1]

Niet door arbeiders

Eerder deden geruchten de ronde dat arbeiders in de krachtcentrale te Brokopondo de stroomtoevoer naar het distributiepunt te Paranam hadden onderbroken uit onvrede met de goedkeuring van de Alcoa/Suralco-deel eerder op de dag door De Nationale Assemblee. Dat blijkt dus niet het geval te zijn.

[quads id=1]

Rond half zes ’s middags bleken enkele delen van Paramaribo weer stroom te hebben. Bij pompstations die wel stroom hadden, was een rush ontstaan van automobilisten die vanwege de onzekerheid over de situatie hun tank wilden volgooien.

Lees hier de bekendmaking van de EBS:

EBS Suriname stroom Paramaribo

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft zo juist een aanvang gemaakt met het voeden van grote delen van het EPARgebied( het elektriciteitsnetwerk dat de dostricten Paramaribo, Para, Wanica, Commewijne en Saramacca voorziet). Gebieden die nog verstoken zijn volgen. De EBS bedankt u voor uw begrip en geduld en doet er alles aan om de elektriciteitsvoorziening volledig te herstellen

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/30/landelijke-black-out-door-storing-menckendam/

Geschreven door Ivan Cairo
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland