DNA keurt wijziging Brokopondo Suriname Overeenkomst goed na 24 uur vergaderen in Paramaribo (video’s)

DNA Suriname
Breaking news! DNA keurt wijziging Brokopondo Overeenkomst goed. De Nationale Assemblee is akkoord gegaan met de wijziging van de Brokopondo Overeenkomst, die dateert van januari 1958. En dit na 24 uur vergaderen! Een hele lange zit dus. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video’s erover. Vinden jullie het goed?

[quads id=1]

DNA Suriname

De Wet inhoudende toestemming tot wijziging Brokopondo Overeenkomst is met 29 stemmen voor en 13 stemmen tegen aangenomen. De Wet schadeloosstelling bauxietmaatschappijen is met hetzelfde aantal stemmen voor en tegen goedgekeurd. De aanname van de ontwerpwetten heeft plaatsgevonden op 30 augustus 2019.

[quads id=1]

24 uur vergaderen

Het resultaat is bereikt na ruim 24 uur intensief vergaderen. De laatste vergadering met als onderwerp 11:00 uur op 29 augustus 2019. Voorafgaand aan deze openbare vergadering is in het parlement op meerdere momenten deze wetgeving behandeld. Zowel oppositie als coalitie hebben hun kanttekeningen geplaatst, waarna de regering aan de hand van deze input de conceptovereenkomsten heeft aangepast.

[quads id=1]

DNA Suriname

Financieel verlies

Oorspronkelijk waren de belangrijkste elementen van de overeenkomst stroomopwekking en -distributie, bauxietproductie, aluinaarderaffinage en aluminiumproductie. Van deze onderdelen is anno 2019 alleen nog de energiepoot overgebleven, wat Suriname reeds 10 jaar consequent financieel verlies oplevert. Dit is voor de regering van Suriname de drijfveer geweest voor wijziging van de Brokopondo Overeenkomst.

Bekijk hier een aantal video’s:

[quads id=1]

[quads id=1]


Bron:

https://www.deboodschap.today/dna-keurt-wijziging-brokopondo-overeenkomst-goed/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland