Alle kinderen in Suriname moeten leren zwemmen! Gratis vakantie zwemles in Nickerie van start gegaan!! (video)

vakantie Suriname
Het project vakantie zwemmen is weer van start gegaan in Suriname. 260 scholieren hebben zich ingeschreven om deze sport gratis te leren.

[quads id=1]

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. En kijk ook naar de video erover. Een geweldig initiatief. Zwemmen is heel belangrijk voor onze kinderen. Het is veilig. Maar ook goed als je bijvoorbeeld in de toekomst wilt solliciteren bij de politie of brandweer. Kunnen jouw kinderen al zwemmen? Hoe heb je ze dat geleerd? Zouden alles scholen in Suriname gratis zwemles moeten invoeren?

[quads id=1]

Vakantie Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: VAKANTIEPROJECT MOET NICKERIAANSE KINDEREN STIMULEREN TOT ZWEMMEN. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken wil met het project vakantie zwemmen in Nickerie meer kinderen stimuleren om te zwemmen. Er hebben zich 260 scholieren ingeschreven om deze sport te leren. Er was voor hen woensdag een instructiedag voor een eerste kennismaking met het zwembad. Ze komen uit alle delen van het district.

vakantie Suriname

[quads id=1]

Minder dan 300 aanmeldingen

Het aantal aanmeldingen ligt iets lager dan de driehonderd waarop gemikt was, blijkt uit mededelingen van Jozef Patterson, beheerder van het Algemeen Zwembad Nickerie tevens coördinator van het project. De kinderen zijn in groepen ingedeeld en mochten twintig minuten in het water bewegen.

Examen doen

“Donderdag beginnen de lessen echt en dan zal elke groep een uur zwemles krijgen. De volgende lesdag is vrijdag en vanaf de volgende week zullen de kinderen van dinsdag tot en met vrijdag zwemmen. Na enkele lesdagen vindt er een screening plaats”, zegt Patterson. Kinderen die het goed doen, worden voorbereid op het examen rond de derde week van september wanneer het project ten einde loopt.

[quads id=1]

Jonge Nickerianen

De lessen worden voornamelijk verzorgd door personen die vorig jaar een instructeursdiploma hebben behaald bij de Surinaamse Zwembond. “Maar we hebben ook een MO-A zwemdocent in de persoon van Ronny Rakijo en Nawishka Boednarain, afgestudeerde van het Natin, richting Landbouw. Ze vindt het prettig om met de jonge Nickerianen te werken”, aldus Patterson.

[quads id=1]

Politie Brandweer

Boednarain heeft alle kinderen opgeroepen om te leren zwemmen, want zwemmen is nu vaak een vereiste, vooral als men gaat solliciteren bij de Brandweer of Politie in Suriname. In een reactie zeggen enkele scholieren die woensdag hebben meegedaan dat ze genoten hebben. Ze beloven hun uiterste best te doen om het diploma te halen.

Kijk ook naar de video erover:

Eerdere berichten:

13-jarige Shefaik Rajcoomar verdronken in Suriname. De verdrietige vader vertelt

Video – Gratis zwemles voor kinderen tijdens de vakantie

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/29/vakantieproject-moet-nickeriaanse-kinderen-stimuleren-tot-zwemmen/

Geschreven door Beta Debidien
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland